Pálinkás: Utasításos rendszerben igazán újat nem lehet kitalálni

Méltatlan lett volna magával szemben, ha lobbizni kezdett volna a posztjáért, mondta Pálinkás József az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről leváltott akadémikus jóval a választások előtt, már januárba értesült arról, hogy Palkovics József vezetésével innovációs minisztériumot állítana fel a kormány. Ekkor levelet írt a miniszterelnöknek aggályairól,

amire Orbán nem is válaszolt. 

A miniszterelnök kész tényeket közölt Pálinkással. Felhívatta és elmondta, hogy milyen új kormányzati struktúrát képzel el. Az akadémikus szerint Palkovics és közte egy alapvető szakmai szembenállás van:

míg szerinte az egyensúly a fontos, az innováció mellett az alapkutatásra is kellő forrást kell helyezni,

addig Palkovics az alkalmazott, utasított modellben hisz. Pálinkás kijelentette: 

"ez nem fog eredményre vezetni, mert utasításos rendszerben igazán újat nem lehet kitalálni."

Olyan még szerinte nem volt, hogy valakinek azt mondták volna, hogy fedezze fel a lézert és felfedezte a lézert. Pálinkást Rónai Egon kérdezte utódjáról is, de az akadémikus csak annyit mondott, hogy sosem hallott róla. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.