Vaddisznók miatt lett no go zóna Révfülöp

Vaddisznók tartják rettegésben Révfülöpöt és környékét, derül ki a Veol.hu beszámolójából. A helyzet már olyan súlyos, hogy válságértekezletet is tartottak, amin részt vett Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is. A zártkörű tanácskozás után Révfülöp polgármestere, Kondor Géza elmondta, hogy a településen

"félelmet keltenek a vaddisznók az emberekben, mivel szűk utcákban találkozhatnak a kondákkal. Az állatok jelenléte most már kihat a turizmusra is. Esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak vaddisznókkal."

Hozzátette: a helyzet nagyon komoly. Kondor szerint 

"a lakosságot most már nem az érdekli, hogy ez a helyzet, hogy állt elő, hanem az, hogy hogyan lehet megoldani."

A településvezető szerint nem látszik a probléma rövidtávú megoldása. Továbbra is kérik, hogy az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait. Illetve a vadásztársaság ígéretet tett, hogy kihelyeznek a napokban két vaddisznóbefogó-csapdát.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.