100 millióért lekerülhet a nyomkövető Gyárfás Tamásról, és akár külföldre is utazhat

2018 július 18., szerda 21:11
139

Az M1 szerda esti híradójában számoltak be arról, hogy a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998-ban előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében gyanúsított 

Gyárfás Tamás óvadékot ajánlott fel a bíróságnak, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson, a bíróság pedig az ajánlatot elfogadta. 

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az óvadék összegét a bíróság 100 millió forintban határozta meg, hangzott el a Híradóban, és ha a döntés jogerőssé válik, és Gyárfás befizeti a pénzt, akkor azonnal lekerül róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhat. A műsorban elhangzott, hogy Magyarországon eddig példátlan összegű óvadékról van szó. 

A magyar úszószövetségi elnöke ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat. Gyárfás továbbra is azt vallja, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy "az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt."