100 millióért lekerülhet a nyomkövető Gyárfás Tamásról, és akár külföldre is utazhat

Az M1 szerda esti híradójában számoltak be arról, hogy a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998-ban előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében gyanúsított 

Gyárfás Tamás óvadékot ajánlott fel a bíróságnak, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson, a bíróság pedig az ajánlatot elfogadta. 

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az óvadék összegét a bíróság 100 millió forintban határozta meg, hangzott el a Híradóban, és ha a döntés jogerőssé válik, és Gyárfás befizeti a pénzt, akkor azonnal lekerül róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhat. A műsorban elhangzott, hogy Magyarországon eddig példátlan összegű óvadékról van szó. 

A magyar úszószövetségi elnöke ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat. Gyárfás továbbra is azt vallja, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy "az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.