Az acélkábelek elrágásával szökhetett meg a ketrecéből a New Orleans-i állatkert 9 állatával végző jaguár

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A New Orleans-i állatkert jaguárháza tetejét alkotó acélkábelek szétrágásával szökhetett meg az a ragadozó, amelyik halálra mart 9 állatot – közölte a keddi sajtótájékoztatóján az Audubon állatkert igazgatója.

Kyle Burks újságíróknak elmondta, hogy Valerio, a 3 éves hím a tetőn keletkezett, 20-25 cm-es résen át mászott ki a jaguárházból. A jaguárház tetejét alkotó, acélkábelekből készített erős háló megfelel az amerikai állatkerti szövetség előírásainak, de most ennél erősebb anyag után néznek. „Nem tudjuk, milyen lesz a végleges tető, de a ház addig is zárva marad” – mondta.

Azt nem tudják, mennyi ideig kóborolt szabadon az állatkertben a szombat reggel, az állatkert nyitása előtt a lakóteréből kijutó jaguár, mielőtt észrevették volna, hogy nincs a helyén. 3 róka, 5 alpaka és 1 emu pusztult el a jaguártámadásban, embert szerencsére nem sebesített meg az állat. Ha látogatási időn belül szabadult volna ki a házából, a gondozók biztonságos épületekbe vezették volna a látogatókat – állították.

Valerio, a New Orleans-i Audobon állatkert jaguárja szombaton kiszökött a kifutójáról, és lemészárolta a lámákat.

Burks arról is beszélt, hogy az állatkertet külső kerítés is övezi, ez is megfelel a szabályoknak, de kérdésekre válaszolva elmondta: „elképzelhető”, hogy a nagymacska ezt a kerítést is áttöri, és elhagyja az állatkert területét.

Az amerikai szövetségi mezőgazdasági minisztérium a baleset óta megvizsgálta az állatkertet, az engedélyt kiadó szakszövetséget pedig értesítették.

A szökést 7:20-kor fedezték fel, amikor az etetést végző gondozó bajban lévő állatok kiáltásaira lett figyelmes. A férfi a jaguárt a rókák karámjában pillantotta meg, majd egy társával biztonságos épületbe menekültek, és rádión értesítették a vezetőket. Valerióra nyugtató lövedékeket lőttek ki, az elsőt kb. 20 perccel a szökés felfedezése után. A ragadozó elaludt, majd 8:15-kor biztonságosan elszállították. Megvizsgálták, jó egészségben találták, és nem altatták el, mivel „normális ragadozó módjára viselkedett”.

Több mint egy éve Praline, az állatkert nagyobbik nőstény gorillája egy mézzel és más édességekkel teletömött farönköt vágott egy terhes nő fejéhez, a gondozói szerint „biztosan nem akart eltalálni senkit”, csak szeret játszani az ételével. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.