Már majdnem tízezren kaptak hőgutát Japánban

Csak egy napernyős nő merészkedett ki az árnyékból ebben a tokiói útkereszteződésben. Japán fővárosában már kora reggel 34 fokot mértek.Fotó: Takuya Matumoto/The Yomiuri Shimbun

Száz híján tízezer ember került hőgutával kórházba az elmúlt napokban Japánban a tomboló hőség miatt. A rendkívüli melegnek eddig legalább 12 halálos áldozata van.

A legnagyobb hőség az ország középső és nyugati részein volt, Gifu prefektúrában a hétvégén 39 fokot mértek, ez az idei rekord. Tokióban olyan is volt, hogy már kora reggel 33-34 fokot mértek.

A meleg leginkább az időseknek megterhelő, mert többet tartózkodnak a szabadban, illetve otthon - takarékosságból - nem kapcsolják be a légkondicionálót.

Tavaly Japánban 44 ember halt meg a rendkívüli meleg miatt és több tízezren kerültek kórházba. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy fogyasszanak sok folyadékot, ne tartózkodjanak sokat a tűző napon és viseljenek fejfedőt. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.