Még csak 3 napos, de már bemutatták a debreceni állatkert új tapírkölykét

Tapírkölyök (Tapirus terrestris) született a Debreceni Állat- és Növénykertben, a tapasztalt anyja óvó gondoskodása mellett a búvójában már látható a kis tapír.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A közel 6 kg-os dél-amerikai csíkos-pöttyös tapírlány 13 hónapnyi vemhesség után vasárnap született meg.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A szülők, Samu és Luna tavaly is kistapírral ajándékozták meg az állatkertet, a mostani a harmadik közös utóduk. (A korábban született Rebeka a programban már Kína egyik állatkertjében látható.)

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A tapírok száma főleg az élőhelyük zsugorodása miatt nagyon megfogyatkozott. Debrecenben az Európai fajmegmentési programban (EAZA EEP) 2011 óta láthatóak dél-amerikai tapírok.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója az állatkert tapírházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy újdonságként a tapírokat és a vízidisznókat együtt helyezték el, így érdekes megfigyeléseket végezhetnek például arról, hogyan védik kicsinyeiket a szülők – írja az MTI. Itt egy videó is az újszülöttről:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.