Ne egyél sok fájdalomcsillapítót, mert a végén még fájni fog!

Vallomással kezdeném, migrénes vagyok. Ez annyira nem mókás, hogy általában már a fejfájás első, halvány jeleit érezve azonnal bekapok egy fájdalomcsillapítót, különben órákra lebénít a fájdalom. Szédülök, hányingerem van, látni is fáj, a zajok elviselhetetlenek. Néha csak a vaksötét fürdőszoba hideg csempéjén találok némi oltalmat.

Arra viszont mindig figyelek, hogy tartósan ne szedjek fájdalomcsillapítót. Ezt a szokásomat immár szakértők is igazolják, a Spiegel cikke szerint a Német Neurológiai Társaság és a Német Migrén- és Fejfájástársaság szakértői arra jutottak, hogy a krónikus fejfájást gyakran maguk a fájdalomcsillapítók okozzák.

Megállapításaik szerint a krónikus migrének - három hónapon át legalább havi 15 fejfájós nap, vagy egyhuzamban két fejfájós hét - javát a túlzott fájdalomcsillapító-fogyasztás okozhatja. Épp ezért új iránymutatást dolgoztak ki, amiben a fejfájás megelőzésére helyezik a hangsúlyt. Ebben szerintük az állóképességi sportok, a relaxáció és a stresszmenedzsment segíthet a legtöbbet.

Ajánlásuk szerint havonta tíznél több napon nem szabadna fájdalomcsillapítót fogyasztani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.