Ne egyél sok fájdalomcsillapítót, mert a végén még fájni fog!

2018 július 18., szerda 7:19
85

Vallomással kezdeném, migrénes vagyok. Ez annyira nem mókás, hogy általában már a fejfájás első, halvány jeleit érezve azonnal bekapok egy fájdalomcsillapítót, különben órákra lebénít a fájdalom. Szédülök, hányingerem van, látni is fáj, a zajok elviselhetetlenek. Néha csak a vaksötét fürdőszoba hideg csempéjén találok némi oltalmat.

Arra viszont mindig figyelek, hogy tartósan ne szedjek fájdalomcsillapítót. Ezt a szokásomat immár szakértők is igazolják, a Spiegel cikke szerint a Német Neurológiai Társaság és a Német Migrén- és Fejfájástársaság szakértői arra jutottak, hogy a krónikus fejfájást gyakran maguk a fájdalomcsillapítók okozzák.

Megállapításaik szerint a krónikus migrének - három hónapon át legalább havi 15 fejfájós nap, vagy egyhuzamban két fejfájós hét - javát a túlzott fájdalomcsillapító-fogyasztás okozhatja. Épp ezért új iránymutatást dolgoztak ki, amiben a fejfájás megelőzésére helyezik a hangsúlyt. Ebben szerintük az állóképességi sportok, a relaxáció és a stresszmenedzsment segíthet a legtöbbet.

Ajánlásuk szerint havonta tíznél több napon nem szabadna fájdalomcsillapítót fogyasztani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt