Penge kis híján fehér lett

Fotó: Photo12

20 éves a New Line Cinema egyik klasszikusa, a Wesley Snipes főszereplésével forgatott Penge (Blade) című vámpírfilm, ami akkora kasza lett, hogy végül trilógiáig duzzadt. 

Az évforduló alkalmából az Entertainment Weekly összeszedte a legizgalmasabb információkat és interjútöredékeket Pengéről, az első igazi színesbőrű akcióhősről, aki a Fekete Párduc előképe volt, olyannyira, hogy Snipes elmondása szerint eredetileg a Marvel fekete hősét akarták megformálni, csak aztán változott a terv. 

A gyűjtésben szerepel többek között Peter Frankfurt producer szájából, hogy a szerepre Snipes-on kívül felmerült még Denzel Washington és Laurence Fishburne neve is.

Érdekes még, hogy a New Line Cinema eleinte kifejezetten egy színesbőrű-szuperhős filmet szeretett volna, a forgatókönyvíró David Goyer elmondása szerint az előkészítés során a stúdió részéről mégis történt egy megkeresés, ami arról szólt, hogy nem lehetne-e Penge esetleg mégis fehér, de az alkotók mereven elzárkóztak az ötlettől. 

Igazuk lett: az 1998-as film, amit Stephen Norrington rendezett, 45 millió dollárból készült el és világszerte több mint 130 milliót termelt meg. (Entertainment Weekly)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.