Penge kis híján fehér lett

2018 július 18., szerda 20:36
94
Fotó: Photo12

20 éves a New Line Cinema egyik klasszikusa, a Wesley Snipes főszereplésével forgatott Penge (Blade) című vámpírfilm, ami akkora kasza lett, hogy végül trilógiáig duzzadt. 

Az évforduló alkalmából az Entertainment Weekly összeszedte a legizgalmasabb információkat és interjútöredékeket Pengéről, az első igazi színesbőrű akcióhősről, aki a Fekete Párduc előképe volt, olyannyira, hogy Snipes elmondása szerint eredetileg a Marvel fekete hősét akarták megformálni, csak aztán változott a terv. 

A gyűjtésben szerepel többek között Peter Frankfurt producer szájából, hogy a szerepre Snipes-on kívül felmerült még Denzel Washington és Laurence Fishburne neve is.

Érdekes még, hogy a New Line Cinema eleinte kifejezetten egy színesbőrű-szuperhős filmet szeretett volna, a forgatókönyvíró David Goyer elmondása szerint az előkészítés során a stúdió részéről mégis történt egy megkeresés, ami arról szólt, hogy nem lehetne-e Penge esetleg mégis fehér, de az alkotók mereven elzárkóztak az ötlettől. 

Igazuk lett: az 1998-as film, amit Stephen Norrington rendezett, 45 millió dollárból készült el és világszerte több mint 130 milliót termelt meg. (Entertainment Weekly)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt