Washingtonban három év alatt megpróbálják összeszámolni a macskákat

A Washingtonban élő macskák számát akarja megállapítani egy nagyszabású – a tervek szerint 2021 júniusáig tartó – felmérés, ami kedden kezdődött meg az amerikai fővárosban.

A felmérés során egyúttal olyan módszereket akarnak kidolgozni, amikkel országszerte számon lehet tartani a macskapopulációt.

A több intézmény és szervezet által kezdeményezett washingtoni macskaszámlálásban többek között a Smithsonian Természetvédelmi Intézet és a Human Society is részt vesz. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzett felmérést és egyéb technikákat használnak.

A macskaszámlálás támogatói szerint a vállalkozás azért is hasznos, mivel jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak.

Az amerikai állatorvosok szövetségének 2012-es adatai szerint majdnem minden 3. amerikai háztartásban van legalább egy macska, országszerte több mint 74 millió él.

Egy 2013-as kutatás szerint a madarakra és kisebb emlősökre a legnagyobb veszélyt a macskák, főleg a vadon élők jelentik. A tanulmány megállapította, hogy a házimacska a világ száz legkártékonyabb nem őshonos invazív faja közé sorolható. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.