Washingtonban három év alatt megpróbálják összeszámolni a macskákat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Washingtonban élő macskák számát akarja megállapítani egy nagyszabású – a tervek szerint 2021 júniusáig tartó – felmérés, ami kedden kezdődött meg az amerikai fővárosban.

A felmérés során egyúttal olyan módszereket akarnak kidolgozni, amikkel országszerte számon lehet tartani a macskapopulációt.

A több intézmény és szervezet által kezdeményezett washingtoni macskaszámlálásban többek között a Smithsonian Természetvédelmi Intézet és a Human Society is részt vesz. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzett felmérést és egyéb technikákat használnak.

A macskaszámlálás támogatói szerint a vállalkozás azért is hasznos, mivel jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak.

Az amerikai állatorvosok szövetségének 2012-es adatai szerint majdnem minden 3. amerikai háztartásban van legalább egy macska, országszerte több mint 74 millió él.

Egy 2013-as kutatás szerint a madarakra és kisebb emlősökre a legnagyobb veszélyt a macskák, főleg a vadon élők jelentik. A tanulmány megállapította, hogy a házimacska a világ száz legkártékonyabb nem őshonos invazív faja közé sorolható. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.