12 éves gyereket sodort el a Dráva, a tűzoltók horgászladikkal mentek utána

társadalom
2018 július 19., 14:28

Szerdán délután 3 óra körül egy horgász bejelentést tett a rendőrségen, hogy a Dráva folyón, Felsőszentmárton térségében egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. Később kiderült az is, hogy

egy másik gyereket pedig elsodort a víz, ő végül egy kidőlt fa ágában kapaszkodott meg.

További három fiatal pedig a folyón lévő szigeten rostokolt.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért. Nem késlekedtek:

  • egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút,
  • kollégája pedig előkerítette a közelben lévő csónak tulajdonosát.

Ő végül két sellyei tűzoltóval vízre szállt, és kimentették a gyereket a vízből. Ezt le is videózták:

link Forrás

A partot érést követően átadták a gyereket a mentőszolgálat munkatársainak. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra. Fürdeni mentek a Drávára. Senki sem sérült meg. (Police.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.