Azt gondolnánk, hogy ha valamihez, talán az ingatlanbizniszhez érthet Donald Trump

"Nagyon gyorsan és nagyon nemdrágán [sic!] fogjuk felépíteni" - ígérte Donald Trump márciusban Benjamin Netanjahu oldalán a döntése alapján Jeruzsálembe költöző amerikai nagykövetség új épületéről. "Kábé 250 ezer dollárból megoldjuk" - tette hozzá a miheztartás végett.

Donald Trump az ingatlanbiznisz mosott orosz maffiapénzekkel teli világából érkezett mosott orosz maffiapénzekkel bőven kitömve a politikába, így akár azt is gondolhatnánk, hogy ha valamihez, talán egy ingatlan árának megbecsléséhez érthet.

Hát, nem.

Mint most, a jeruzsálemi nagykövetség épületére kiírt tender elbírálása után kiderült, nem egy, hanem két nagyságrenddel sikerült mellélőnie becslésében:

az épület tervezése és kivitelezése nem negyedmillió, hanem 21,2 millió dollárba kerül majd.

Amikor Trump először hencegett a negyedmillió dolláros árral, sokan azt gyanították, hogy szokás szerint összekeverte a szezont a fazonnal, a jelenlegi konzulátus felújításának költségeit egy új nagykövetségi épület kivitelezésének árával. De nem, egy hónappal később Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján megismételte becslését, bár akkor már 3-400 ezer dollárra becsülte az új követség árát. Ami a 250 ezres becslésnél már valóban közelebb van a végösszeghez, de úgy 19,8-19,9 millió dollárral arrébb a valóságtól.

Ráadásul ebből a 21,2 millió dollárból sem új nagykövetséget építik, hanem a meglévő konzulátust bővítik és teszik biztonságosabbá. (Via ABC News)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.