Azt gondolnánk, hogy ha valamihez, talán az ingatlanbizniszhez érthet Donald Trump

"Nagyon gyorsan és nagyon nemdrágán [sic!] fogjuk felépíteni" - ígérte Donald Trump márciusban Benjamin Netanjahu oldalán a döntése alapján Jeruzsálembe költöző amerikai nagykövetség új épületéről. "Kábé 250 ezer dollárból megoldjuk" - tette hozzá a miheztartás végett.

Donald Trump az ingatlanbiznisz mosott orosz maffiapénzekkel teli világából érkezett mosott orosz maffiapénzekkel bőven kitömve a politikába, így akár azt is gondolhatnánk, hogy ha valamihez, talán egy ingatlan árának megbecsléséhez érthet.

Hát, nem.

Mint most, a jeruzsálemi nagykövetség épületére kiírt tender elbírálása után kiderült, nem egy, hanem két nagyságrenddel sikerült mellélőnie becslésében:

az épület tervezése és kivitelezése nem negyedmillió, hanem 21,2 millió dollárba kerül majd.

Amikor Trump először hencegett a negyedmillió dolláros árral, sokan azt gyanították, hogy szokás szerint összekeverte a szezont a fazonnal, a jelenlegi konzulátus felújításának költségeit egy új nagykövetségi épület kivitelezésének árával. De nem, egy hónappal később Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján megismételte becslését, bár akkor már 3-400 ezer dollárra becsülte az új követség árát. Ami a 250 ezres becslésnél már valóban közelebb van a végösszeghez, de úgy 19,8-19,9 millió dollárral arrébb a valóságtól.

Ráadásul ebből a 21,2 millió dollárból sem új nagykövetséget építik, hanem a meglévő konzulátust bővítik és teszik biztonságosabbá. (Via ABC News)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.