Sokkal több a modernkori rabszolga a fejlett világban, mint azt eddig gondolták

A Walk Free Alapítvány évente közzéteszi a globális rabszolgaságot mérő indexét. A rabszolgaság modernkori változata alatt azt értik a kutatók, amikor valakit úgy zsákmányolnak ki, hogy nem tud ellenállni, mert fenyegetik, erőszakot, kényszert alkalmaznak vele szemben. A szexuális kizsákmányolás, a gyermekmunka, a kényszerházasság éppúgy idetartozik, mint a szó szoros értelmében vett rabszolgaság.

Az idei jelentést a szervezet új, pontosabb módszertannal készítette, és a következőkre jutottak:

  • A rabszolgaságnak kitett emberek száma nem változott, az még mindig 40,3 millió fő, világszerte.
  • Az országok számai viszont jelentősen változtak: kiderült, hogy az Egyesült Államokban hétszer, az Egyesült Királyságban pedig 12-szer annyi kiszolgáltatott ember, mint azt korábban gondolták.

Ennek a megállapításához csak annyi kellett, hogy pontosabban vegyék fel a földrajzi adatokat, például ne azt a helyet jelöljék, ahol tudomást szereztek a kiszolgáltott emberekről, hanem ahol a kényszerítés valójában megtörtént.

Az új adatok alapján az Egyesült Államokban 403 ezer kiszolgáltatott ember él, minden 800-ból egy, az Egyesült Királyságban 136 ezer. De nőtt az áldozatok száma Ausztráliában, Franciaországban és Hollandiában is. Azt ugyanakkor a szervezet szerint nem szabad elfelejteni, hogy hiába van sokkal több rabszolga ezekben az államokban, az államszervezet ezeken a helyeken tesz a legtöbbet a rabszolgaság felszámolásáért.

Más országokban, például Indiában pedig jelentősen csökkent ezeknek az embereknek a száma.

A listát amúgy idén Észak-Korea vezeti, ott 10-ből egy embert szolgaként dolgoztatnak. Eritreában, Burundiban és Afganisztánban is sok a szolgaként dolgoztatott ember. (CNN)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.