Az oktatási államtitkár szerint hamis képzet, hogy túlterheltek lennének magyar iskolások

Több 444 videó?
Szeretném

"A túlterheltséget valóban gyakran hangoztatják, de ez meglehetősen szubjektív, és a valós adatokkal nehezen vagy egyáltalán nem alátámasztható sztereotípia," jelentette ki a frissen kinevezett oktatási államtitkár a Magyar Időknek. Bódis József szerint emiatt nem szükséges a tananyag csökkentése. 

"A tananyag radikális csökkentése éppen az összefüggések felismerhetőségét, a szintetizálás lehetőségét venné el. A tananyagot tehát elsősorban nem csökkenteni, hanem súlyozni, rugalmasan alkalmazhatóvá kell tenni az adott korcsoport, adott iskola, osztály, tanulócsoport igényeihez, adottságaihoz,"

mondta. Az államtitkár arra a kérdésre, hogy miért van szükség a hazafias és honvédelmi nevelés bevezetésére, úgy válaszolt, hogy

"ennek az a célja, hogy a diákokban tudatosítsa a haza szeretetének és védelmének fontosságát, felelős állampolgárrá nevelje a fiatalokat. A nemzeti öntudat fejlesztése és a hazafias nevelés során a tanulók olyan ismereteket sajátítanak el, amelyek a magyarság iránti érzelmeiket alapozzák meg: az irodalom, a művészetek, a történelem, a szülőföld ismerete, ezáltal nemcsak elsajátítandó, lexikális ­információt, hanem személyiségfejlesztő tudást is jelentenek."