Az új amerikai nagykövet: Magyarország és a magyar emberek szempontjából remélem, hogy a CEU maradhat

Érkezése után három nappal nem csak azért kereste fel a CEU-t, mert neki mint nagykövet fontos az intézmény jövője, hanem mert az amerikai nép számára fontos. Kinevezése előtt 25 szenátorral beszélt, republikánusokkal és demokratákkal egyaránt, egyetlen téma volt, amit mindegyiküknél szóba került: a CEU sorsa, mondta az új amerikai nagykövet, David Cornstein az RTL II Híradójának adott exkluzív interjújában. A diplomata hozzátette: 

"úgy gondolom, hogy itt az ideje a döntés megszülessen. És nem mint nagykövet, vagy mint washingtoni döntéshozók, hanem Magyarország és a magyar emberek szempontjából remélem, hogy azt a döntés hozzák, hogy az egyetem maradhat ebben a csodálatos városban."

Arra a kérdésre, hogy Donald Trump meghívja-e a közeljövőben Orbán Viktort a Fehér Házba, Cornstein azt válaszolta, hogy reméli, hogy létrejön egy ilyen találkozó, de egyelőre nincs konkrét terv. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.