Az új amerikai nagykövet: Magyarország és a magyar emberek szempontjából remélem, hogy a CEU maradhat

2018 július 20., péntek 4:47
79

Érkezése után három nappal nem csak azért kereste fel a CEU-t, mert neki mint nagykövet fontos az intézmény jövője, hanem mert az amerikai nép számára fontos. Kinevezése előtt 25 szenátorral beszélt, republikánusokkal és demokratákkal egyaránt, egyetlen téma volt, amit mindegyiküknél szóba került: a CEU sorsa, mondta az új amerikai nagykövet, David Cornstein az RTL II Híradójának adott exkluzív interjújában. A diplomata hozzátette:

"úgy gondolom, hogy itt az ideje a döntés megszülessen. És nem mint nagykövet, vagy mint washingtoni döntéshozók, hanem Magyarország és a magyar emberek szempontjából remélem, hogy azt a döntés hozzák, hogy az egyetem maradhat ebben a csodálatos városban."

Arra a kérdésre, hogy Donald Trump meghívja-e a közeljövőben Orbán Viktort a Fehér Házba, Cornstein azt válaszolta, hogy reméli, hogy létrejön egy ilyen találkozó, de egyelőre nincs konkrét terv.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt