Hekkerek feltörték a szingapúri egészségügyi rendszert, és ellopták másfél millió ember adatait

külföld
2018 július 20., 10:48
comments 27

Másfél millió ember személyes adatait lopták el hekkerek, miután behatoltak Szingapúr egészségügyi adatbázisába. Ez a lakosság negyede. A kormány szerint a támadás jól előkészített és célzott volt.

Azoknak a betegeknek az adatai kerültek a kezükbe, akik 2015 májusa és 2018 július negyedike között orvosnál jártak a városállamban. Az ellopott adatok között ott vannak a páciensek nevei és lakcímei, a kormányzat azonban hangsúlyozta, hogy orvosi leleteket, diagnózisokat nem tudtak ellopni.

Azt viszont igen, hogy egyes járóbetegeknek milyen gyógyszereket írtak fel, 160 ezer beteg gyógyszer-adataihoz férhettek hozzá.

A kormány hangsúlyozta azt is, hogy a hekkerek nem tudták megváltoztatni, sem kitörölni az orvosi adatokat, más rendszerekben pedig nem találtak behatolásra utaló nyomot. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.