Kásler szerint a kórházi fertőzéseket csökkentő rendelet bevezetése után, már másnap látszódni fognak az eredmények

"Elkészült a népegészségügyi program vázának szánt öt nemzeti program," jelentette be az Emmit vezető miniszter csütörtök este az Inforádió Aréna című műsorában. Kásler Miklós kijelentette:    

a legfontosabb prioritás a gyermekegészségügyi hálózat kiépítése. 

Ennek központja a Heim Pál Kórház lesz, mondta. Azt, hogy 2013 szeptembere óta nem publikálják a kórházi fertőzésekről szóló statisztikákat, a Kúria döntésével magyarázta. Kásler szerint

a számok azt mutatják, hogy Magyarországi helyzete nagyon változó kórházanként és valahol az európai átlag alsó részén helyezkedik el.

Hozzátette: szeptember lép életbe az a miniszteri rendelet, ami a kórházi fertőzések megelőzését szolgálja. Becslése szerint az ilyen megbetegedések 50 százalékát meg lehet előzni. 

"A mechanikus és a vegyi fertőtlenítést gyakorlatilag azonnal be lehet vezetni, és az eredményei másnap látszanak. Azokban az esetekben, amikor a fertőzések mögött polirezisztens kórokozók vannak, amit nagyon nehéz gyógyszerekkel kezelni, azokban az esetekben hosszabb időtartamban látszódnak majd az eredmények" 

- mondta. Kásler végül kijelentette:

a fertőzésekről szóló rendeletéhez hasonlót dolgoz ki hamarosan a sürgősségi ellátóhelyek várakozási idejének csökkentésére is.  

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.