Kásler szerint a kórházi fertőzéseket csökkentő rendelet bevezetése után, már másnap látszódni fognak az eredmények

politika
2018 július 20., 07:26
comments 253

"Elkészült a népegészségügyi program vázának szánt öt nemzeti program," jelentette be az Emmit vezető miniszter csütörtök este az Inforádió Aréna című műsorában. Kásler Miklós kijelentette:    

a legfontosabb prioritás a gyermekegészségügyi hálózat kiépítése. 

Ennek központja a Heim Pál Kórház lesz, mondta. Azt, hogy 2013 szeptembere óta nem publikálják a kórházi fertőzésekről szóló statisztikákat, a Kúria döntésével magyarázta. Kásler szerint

a számok azt mutatják, hogy Magyarországi helyzete nagyon változó kórházanként és valahol az európai átlag alsó részén helyezkedik el.

Hozzátette: szeptember lép életbe az a miniszteri rendelet, ami a kórházi fertőzések megelőzését szolgálja. Becslése szerint az ilyen megbetegedések 50 százalékát meg lehet előzni. 

"A mechanikus és a vegyi fertőtlenítést gyakorlatilag azonnal be lehet vezetni, és az eredményei másnap látszanak. Azokban az esetekben, amikor a fertőzések mögött polirezisztens kórokozók vannak, amit nagyon nehéz gyógyszerekkel kezelni, azokban az esetekben hosszabb időtartamban látszódnak majd az eredmények" 

- mondta. Kásler végül kijelentette:

a fertőzésekről szóló rendeletéhez hasonlót dolgoz ki hamarosan a sürgősségi ellátóhelyek várakozási idejének csökkentésére is.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.