Keményen bírálta a CSU menekültellenes nyilatkozatait a német evangélikus egyház vezetője

Miután a héten a német római katolikus püspöki konferencia vezetője, Reinhard Marx münchen-freisingi érsek is bírálta a bajor konzervatív politikusok szóhasználatát, a német evangélikus egyház tanácsának elnöke is kemény bírálatot fogalmazott meg a Die Welt-nek adott interjújában. Heinrich Bedford-Strohm kritizálta, hogy a bajor CSU elnöke, Horst Seehofer azon örvendezett, hogy a 69. születésnapján 69 embert toloncoltak ki, Markus Söder bajor kormányfő pedig menekültturizmusról beszél. A püspök szerint félő, hogy az ilyen kijelentések után elvész az együttérzés.

"Sosem szabad megfeledkezni arról, hogy a menekültek esetében emberekről beszélünk, akikről mi, keresztények azt mondjuk, hogy Isten a saját képére teremtette őket,"

jelentette ki Bedford-Strohm. Hozzátette: a CSU keresztény irányultsága kötelezettségvállalást jelent, hogy az ember helyénvaló nyelvezetet használ. 

A CSU törekvése, hogy a hangnemváltással szavazókat csábítanának el az AfD-től, nem csak eredménytelen, 

de tartalmilag sem helyénvaló,

mondta a püspök. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.