Keményen bírálta a CSU menekültellenes nyilatkozatait a német evangélikus egyház vezetője

Miután a héten a német római katolikus püspöki konferencia vezetője, Reinhard Marx münchen-freisingi érsek is bírálta a bajor konzervatív politikusok szóhasználatát, a német evangélikus egyház tanácsának elnöke is kemény bírálatot fogalmazott meg a Die Welt-nek adott interjújában. Heinrich Bedford-Strohm kritizálta, hogy a bajor CSU elnöke, Horst Seehofer azon örvendezett, hogy a 69. születésnapján 69 embert toloncoltak ki, Markus Söder bajor kormányfő pedig menekültturizmusról beszél. A püspök szerint félő, hogy az ilyen kijelentések után elvész az együttérzés.

"Sosem szabad megfeledkezni arról, hogy a menekültek esetében emberekről beszélünk, akikről mi, keresztények azt mondjuk, hogy Isten a saját képére teremtette őket,"

jelentette ki Bedford-Strohm. Hozzátette: a CSU keresztény irányultsága kötelezettségvállalást jelent, hogy az ember helyénvaló nyelvezetet használ. 

A CSU törekvése, hogy a hangnemváltással szavazókat csábítanának el az AfD-től, nem csak eredménytelen, 

de tartalmilag sem helyénvaló,

mondta a püspök. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.