Támadást indított a Gázai övezet ellen az izraeli hadsereg, miután lelőttek egy katonát a határon

2018 július 20., péntek 21:44
148

Izrael nagyszabású támadást indított péntek este a Hamász gázai övezeti létesítményei ellen, miután délután az iszlamista szervezet mesterlövészei megöltek egy izraeli katonát. Az izraeli hadsereg közlése szerint 15 katonai célpont ellen hajtottak végre támadást a Gázai övezet északi részén, és további 25 ellen délen, Khan Yunis közelében.

A gázai hatóságok szerint a támadásban négy palesztin halt meg, közülük hárman voltak a Hamász tagjai. A negyedik palesztint egy tüntetésen lőtték le a határnál. Az izraeli hadsereg szerint a palesztin fegyveresek három lőttek ki Izraelre, amik közül kettőt a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott.

A palesztinok már 17 hete tüntetnek a határ mentén. A gázai egészségügyi hatóságok szerint ezalatt 130 palesztin halt meg, 15 ezren pedig megsebesültek. A pénteken lelőtt katona volt az első izraeli áldozat. Jogvédő szervezetek aránytalan erőszakkal vádolják Izraelt, de a hadsereg szerint csak akkor nyitnak tüzet, ha önvédelemről van szó, vagy valaki megpróbál bejutni a területükre. (BBC/Haaretz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt