Támadást indított a Gázai övezet ellen az izraeli hadsereg, miután lelőttek egy katonát a határon

Izrael nagyszabású támadást indított péntek este a Hamász gázai övezeti létesítményei ellen, miután délután az iszlamista szervezet mesterlövészei megöltek egy izraeli katonát. Az izraeli hadsereg közlése szerint 15 katonai célpont ellen hajtottak végre támadást a Gázai övezet északi részén, és további 25 ellen délen, Khan Yunis közelében.  

A gázai hatóságok szerint a támadásban négy palesztin halt meg, közülük hárman voltak a Hamász tagjai. A negyedik palesztint egy tüntetésen lőtték le a határnál. Az izraeli hadsereg szerint a palesztin fegyveresek három lőttek ki Izraelre, amik közül kettőt  a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott.

A palesztinok már 17 hete tüntetnek a határ mentén. A gázai egészségügyi hatóságok szerint ezalatt 130 palesztin halt meg, 15 ezren pedig megsebesültek. A pénteken lelőtt katona volt az első izraeli áldozat. Jogvédő szervezetek aránytalan erőszakkal vádolják Izraelt, de a hadsereg szerint csak akkor nyitnak tüzet, ha önvédelemről van szó, vagy valaki megpróbál bejutni a területükre.  (BBC/Haaretz)  

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.