Titokban hadi felszereléseket adott kölcsön a Putyin-barát motoros bandának a szlovák hadtörténeti intézet vezetője

Felfüggesztette pénteken a szlovák hadtörténeti intézet vezetőjét, Peter Gajdos védelmi miniszter, miután kiderült, hogy Miloslav Caplovic hadi felszerelést kölcsönzött az Éjszakai Farkasok nevű orosz, nacionalista motoros banda szlovákiai ágának. 

A védelmi minisztérium szerint a hadtörténeti intézet szerződést írt alá - a minisztérium tudta nélkül - a nagyszombati veteránjármű-múzeummal, hogy kölcsönözzenek katonai felszerelést az Alsókorompán működő motoros bandának.

A védelmi miniszter elrendelte, hogy semmisítsék meg a szerződést, és vegyék vissza a hadi felszerelést, még ha az harcra nem is használható fel. Gajdos ezenkívül utasította a hadtörténeti intézetet, hogy vizsgálja felül az összes szerződését.

Nyilvánvaló, hogy Miloslav Caplovic, a hadtörténeti intézet igazgatója nem végzett megfelelő háttérellenőrzést az egyesülettel kapcsolatban, ennélfogva túllépett hatáskörén” - mondta a TASR hírügynökségnek Danka Capakova védelmi szóvivő.

Putyin az Éjjeli Farkasok tagjaivalFotó: Alexei Druzhinin/AP

A Vlagyimir Putyinnal jó viszonyt ápoló orosz elnök iránti rokonszenvéről híres, 1989-ben alapított, radikális nacionalista motoros klubnak mára már több mint 11 ezer tagja van világszerte, számos közép-kelet-európai országban hozott létre már testvérszervezetet. Az orosz elnök korábban becsületrenddel tüntette ki a motorosok vezetőjét, és a kedvenc bandájának nevezte az Éjszakai Farkasokat. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.