Titokban hadi felszereléseket adott kölcsön a Putyin-barát motoros bandának a szlovák hadtörténeti intézet vezetője

Felfüggesztette pénteken a szlovák hadtörténeti intézet vezetőjét, Peter Gajdos védelmi miniszter, miután kiderült, hogy Miloslav Caplovic hadi felszerelést kölcsönzött az Éjszakai Farkasok nevű orosz, nacionalista motoros banda szlovákiai ágának. 

A védelmi minisztérium szerint a hadtörténeti intézet szerződést írt alá - a minisztérium tudta nélkül - a nagyszombati veteránjármű-múzeummal, hogy kölcsönözzenek katonai felszerelést az Alsókorompán működő motoros bandának.

A védelmi miniszter elrendelte, hogy semmisítsék meg a szerződést, és vegyék vissza a hadi felszerelést, még ha az harcra nem is használható fel. Gajdos ezenkívül utasította a hadtörténeti intézetet, hogy vizsgálja felül az összes szerződését.

Nyilvánvaló, hogy Miloslav Caplovic, a hadtörténeti intézet igazgatója nem végzett megfelelő háttérellenőrzést az egyesülettel kapcsolatban, ennélfogva túllépett hatáskörén” - mondta a TASR hírügynökségnek Danka Capakova védelmi szóvivő.

Putyin az Éjjeli Farkasok tagjaivalFotó: Alexei Druzhinin/AP

A Vlagyimir Putyinnal jó viszonyt ápoló orosz elnök iránti rokonszenvéről híres, 1989-ben alapított, radikális nacionalista motoros klubnak mára már több mint 11 ezer tagja van világszerte, számos közép-kelet-európai országban hozott létre már testvérszervezetet. Az orosz elnök korábban becsületrenddel tüntette ki a motorosok vezetőjét, és a kedvenc bandájának nevezte az Éjszakai Farkasokat. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.