Többen megsérültek, amikor az egyik utas késsel támadt a többiekre egy német buszon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tizenketten könnyebben, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy távolsági buszon történt késes támadásban a németországi Lübeckben. A Lübecker Nachrichten beszámolója szerint menet közben a buszon egy férfi fegyvert rántott, amivel az utasokra támadt. Ekkor a sofőr megállította a járművet, és kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok el tudjanak menekülni. A támadó egy hátizsákot hagyott maga után a buszban, ez azonnal kiürítették. A környéket lezárták.

A támadót azóta elfogták, a rendőrség szerint egyedül követte elé a támadást. Az indíték egyelőre ismeretlen. A rendőrség szerint nincs a támadásnak halálos áldozata. (Süddeutsche Zeitung)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.