Cégtáblája nincs, megrendelői már vannak Mészáros sportszercégének

Vajon hogyan sikerülhetett kiütnie neves riválisait, az Adidast és a Nike-t Mészáros Lőrinc frissen alapított sportszergyártójának, tette fel a kérdést a Népszava, de válasz helyett csak további kérdéseket talált. Mint írják, megtalálni is alig sikerült a tavaly egyetlen alkalmazottal, ötmillió forint törzstőkével létrehozott társaságot, melynek még cégtáblája sincs bejelentett címén, a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központjának egyik irodájában.

Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója pénteki "sajtótájékoztatóján".Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Azt, hogy a cég létezik és ott van, a központ portásától tudták meg, aki arról is tájékoztatta őket, hogy a cég vezetése házon kívül van, így nem fognak válaszolni a lap kérdéseire.

Amik számosak, mert a Népszava megpróbálta felkutatni azt is, hol készülhetnek a 2Rule (ejtsd: tu: ru:l, "Két Vonalzó") termékei. Kővári Ágnes, a cég kisebbségi tulajdonosa korábban azt állította, hogy a sportruházatot bérmunkában gyártják majd Kecskeméten, Jászberényben és Gombán, Rakamazon pedig cipőket gyártatnak ugyanígy. A Népszava Jászberényben és Kecskeméten nem lelte nyomát a 2Rule-nak gyártó textilesnek. Gombán igen, de ott azt is megtudta a helyi kisvállalkozótól, hogy a 2Rule minőségi problémákra hivatkozva az első hétezer mez legyártása után szerződést bontott velük.

A rakamazi cipőkészítő üzleti titokra hivatkozva nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Miközben a lap munkatársai nyomoztak, a 2Rule pénteken összehívott egy sajtótájékoztatót - amire a Népszavát se hívták, ahogy minket és az Indexet sem. Ezen Kővári beismerte, hogy termékeiket külföldi alapanyagból, 80 százalékban külföldön gyártják.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.