Cégtáblája nincs, megrendelői már vannak Mészáros sportszercégének

gazdaság
2018 július 21., 11:31
comments 326

Vajon hogyan sikerülhetett kiütnie neves riválisait, az Adidast és a Nike-t Mészáros Lőrinc frissen alapított sportszergyártójának, tette fel a kérdést a Népszava, de válasz helyett csak további kérdéseket talált. Mint írják, megtalálni is alig sikerült a tavaly egyetlen alkalmazottal, ötmillió forint törzstőkével létrehozott társaságot, melynek még cégtáblája sincs bejelentett címén, a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központjának egyik irodájában.

Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója pénteki "sajtótájékoztatóján".
photo_camera Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója pénteki "sajtótájékoztatóján". Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Azt, hogy a cég létezik és ott van, a központ portásától tudták meg, aki arról is tájékoztatta őket, hogy a cég vezetése házon kívül van, így nem fognak válaszolni a lap kérdéseire.

Amik számosak, mert a Népszava megpróbálta felkutatni azt is, hol készülhetnek a 2Rule (ejtsd: tu: ru:l, "Két Vonalzó") termékei. Kővári Ágnes, a cég kisebbségi tulajdonosa korábban azt állította, hogy a sportruházatot bérmunkában gyártják majd Kecskeméten, Jászberényben és Gombán, Rakamazon pedig cipőket gyártatnak ugyanígy. A Népszava Jászberényben és Kecskeméten nem lelte nyomát a 2Rule-nak gyártó textilesnek. Gombán igen, de ott azt is megtudta a helyi kisvállalkozótól, hogy a 2Rule minőségi problémákra hivatkozva az első hétezer mez legyártása után szerződést bontott velük.

A rakamazi cipőkészítő üzleti titokra hivatkozva nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Miközben a lap munkatársai nyomoztak, a 2Rule pénteken összehívott egy sajtótájékoztatót - amire a Népszavát se hívták, ahogy minket és az Indexet sem. Ezen Kővári beismerte, hogy termékeiket külföldi alapanyagból, 80 százalékban külföldön gyártják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.