Cégtáblája nincs, megrendelői már vannak Mészáros sportszercégének

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Vajon hogyan sikerülhetett kiütnie neves riválisait, az Adidast és a Nike-t Mészáros Lőrinc frissen alapított sportszergyártójának, tette fel a kérdést a Népszava, de válasz helyett csak további kérdéseket talált. Mint írják, megtalálni is alig sikerült a tavaly egyetlen alkalmazottal, ötmillió forint törzstőkével létrehozott társaságot, melynek még cégtáblája sincs bejelentett címén, a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központjának egyik irodájában.

Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója pénteki "sajtótájékoztatóján".Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Azt, hogy a cég létezik és ott van, a központ portásától tudták meg, aki arról is tájékoztatta őket, hogy a cég vezetése házon kívül van, így nem fognak válaszolni a lap kérdéseire.

Amik számosak, mert a Népszava megpróbálta felkutatni azt is, hol készülhetnek a 2Rule (ejtsd: tu: ru:l, "Két Vonalzó") termékei. Kővári Ágnes, a cég kisebbségi tulajdonosa korábban azt állította, hogy a sportruházatot bérmunkában gyártják majd Kecskeméten, Jászberényben és Gombán, Rakamazon pedig cipőket gyártatnak ugyanígy. A Népszava Jászberényben és Kecskeméten nem lelte nyomát a 2Rule-nak gyártó textilesnek. Gombán igen, de ott azt is megtudta a helyi kisvállalkozótól, hogy a 2Rule minőségi problémákra hivatkozva az első hétezer mez legyártása után szerződést bontott velük.

A rakamazi cipőkészítő üzleti titokra hivatkozva nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Miközben a lap munkatársai nyomoztak, a 2Rule pénteken összehívott egy sajtótájékoztatót - amire a Népszavát se hívták, ahogy minket és az Indexet sem. Ezen Kővári beismerte, hogy termékeiket külföldi alapanyagból, 80 százalékban külföldön gyártják.