Légpuskával lőtte le a kis yorkie-t a 16 éves szomszéd, három évet is kaphat

bűnügy
2018 július 21., 14:57
comments 262

A kutya tulajdonosa, Bajtay Anita mesélte el a baon.hu-nak, hogy péntek reggel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyréven lelőtték 3 éves, díjnyertes yorki kutyájukat. A kecskeméti család horgászni utazott a hosszú hétvégére a falura két kutyájukkal.

A család 12 éves lánya az állatokkal játszott a kertben, amikor Anita bement kávét főzni, de mire kijött, az egyik kutya már 30 méterre a háztól, a szomszéd ház előtt fekszik mozdulatlanul. A szomszédban lakó 16 éves fiú tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de később a kiérkező rendőröknek elismerte tettét. A gyilkos fegyver egy légpuska lehetett.

Nico fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert gazdája elmondása szerint. Anita a baon.hu-nak azt mondta, tudomása szerint a fiú szülei otthon voltak, amikor az eset történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság elfogta a kiskorú elkövetőt és ellene eljárást indítottak. 16 évesen már büntethető korban van, tettéért akár három évet is kaphat. (baon.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.