Légpuskával lőtte le a kis yorkie-t a 16 éves szomszéd, három évet is kaphat

A kutya tulajdonosa, Bajtay Anita mesélte el a baon.hu-nak, hogy péntek reggel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyréven lelőtték 3 éves, díjnyertes yorki kutyájukat. A kecskeméti család horgászni utazott a hosszú hétvégére a falura két kutyájukkal. 

A család 12 éves lánya az állatokkal játszott a kertben, amikor Anita bement kávét főzni, de mire kijött, az egyik kutya már 30 méterre a háztól, a szomszéd ház előtt fekszik mozdulatlanul. A szomszédban lakó 16 éves fiú tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de később a kiérkező rendőröknek elismerte tettét. A gyilkos fegyver egy légpuska lehetett. 

Nico fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert gazdája elmondása szerint. Anita a baon.hu-nak azt mondta, tudomása szerint a fiú szülei otthon voltak, amikor az eset történt. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság elfogta a kiskorú elkövetőt és ellene eljárást indítottak. 16 évesen már büntethető korban van, tettéért akár három évet is kaphat. (baon.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.