Rablógyilkosság áldozata lett a parklandi mészárlás egyik túlélőjének apja

Elama Ali februárban megmenekült a halál elől, sikerült időben elbújnia az ámokfutó elől a parklandi Marjory Stoneman Douglas Gimnáziumban. Pár hónapra rá édesapja fegyveres erőszak áldozatául esett. Ayub Alit a saját kisboltjában lőtte agyon egy rabló.

"Azért költöztünk Parklandba, mert [édesapámnak] tetszett az iskola. Én nem akartam ideköltözni, de ő azt mondta, hogy lenyűgöző az iskola, ezért ideköltözünk" - mesélte a CNN-nek.

Édesapja a kilencvenes évek végén emigrált az Egyesült Államokba Bangladesből. Parklandbe 2017-ben költöztek - akkor, amikor a városkát Florida legbiztonságosabb városává nyilvánították.

Mint Parklandban sokakat, úgy Alit is mélyen megrázta a mészárlás, amit lánya túlélt. Támogatta Elamát, hogy diáktársaival együtt mozgalmat kezdjenek a fegyvertartás szigorításáért.

A 61 éves Ali volt a családfenntartó, négy gyerek - köztük egy 22 hónapos baba - maradt utána.

Alival kedden végzett egy rabló, aki fegyvert fogott rá. Ali átadta neki a pénzt, és a rabló távozott is, de aztán visszajött, és agyonlőtte. (Via CNN)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.