Rablógyilkosság áldozata lett a parklandi mészárlás egyik túlélőjének apja

Elama Ali februárban megmenekült a halál elől, sikerült időben elbújnia az ámokfutó elől a parklandi Marjory Stoneman Douglas Gimnáziumban. Pár hónapra rá édesapja fegyveres erőszak áldozatául esett. Ayub Alit a saját kisboltjában lőtte agyon egy rabló.

"Azért költöztünk Parklandba, mert [édesapámnak] tetszett az iskola. Én nem akartam ideköltözni, de ő azt mondta, hogy lenyűgöző az iskola, ezért ideköltözünk" - mesélte a CNN-nek.

Édesapja a kilencvenes évek végén emigrált az Egyesült Államokba Bangladesből. Parklandbe 2017-ben költöztek - akkor, amikor a városkát Florida legbiztonságosabb városává nyilvánították.

Mint Parklandban sokakat, úgy Alit is mélyen megrázta a mészárlás, amit lánya túlélt. Támogatta Elamát, hogy diáktársaival együtt mozgalmat kezdjenek a fegyvertartás szigorításáért.

A 61 éves Ali volt a családfenntartó, négy gyerek - köztük egy 22 hónapos baba - maradt utána.

Alival kedden végzett egy rabló, aki fegyvert fogott rá. Ali átadta neki a pénzt, és a rabló távozott is, de aztán visszajött, és agyonlőtte. (Via CNN)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.