Ausztriában mostantól nem lehet török nyelven letenni a KRESZ-vizsgát

A jogosítványhoz szükséges elméleti vizsgát ezentúl nem lehet török nyelven teljesíteni, közölte az osztrák közlekedési minisztérium. Norbert Hofer miniszter, a szélsőjobboldali Szabadságpárt tagja a lépést azzal magyarázta, hogy túl sokba kerül fenntartani a török nyelvű vizsgákat, illetve hogy ezzel mellesleg a német nyelv tanulását szeretnék ösztönözni.

Különös módon egyik probléma sem merül fel más idegen nyelvek esetében, ugyanis angolul, horvátul és szlovénül továbbra is lehet vizsgázni, pedig a töröknél kevesebben élnek ezekkel a lehetőségekkel.

Orbán a Szabadságpárt vezetőivel Bécsben. Jobbról a második Norbert Hofer közlekedési miniszterFotó: HANS PUNZ/APA-PictureDesk

A Néppárt és a Szabadságpárt bevándorlásellenes koalíciója folyamatos konfliktusban áll a török kormánnyal. Sebastian Kurz kancellár próbálja megakasztani Törökország uniós csatlakozási tárgyalásait, amire Erdogan azzal regált, hogy blokkolta a NATO és Ausztria együttműködését. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.