Állatvédők megtorpedóztak egy nudista strandot Belgiumban, nehogy a szexelő emberek elriasszák onnan a pacsirtákat

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Összekapott egy belga strandon a Flamand Környezetvédő Ügynökség és a Belga Nudista Szövetség. A történet azzal kezdődött, hogy a nudista szövetség szeretett volna kialakítani egy hivatalos, nudista strandot a tengerparti Westende partaszakaszon, 12 mérföldre délre Ostende-től. Ez lett volna a második hivatalos belga nudista strand, az első és ezidáig egyetlen strand Bredene-ben van.

Azt a strandot már kinőtte a szervezet, mert két év alatt 600-ról 8200-re emelkedett a tagjai száma.

A szövetség vezetője, Koen Meulemans szerint azért kell az új strandszakasz, mert nyáron már nem lehet elférni Bredene-ben, ezer meztelen ember néz egymással farkasszemet egy 400 méteres partszakaszon.

A választásuk végül a westende-i partszakaszra esett, amely Koen Meulemans szerint “tökéletes”, se egy épület, se egy sánc nincs a közelében, így nem lehet leskelődni.

A kérvényüket azonban megfúrta a flamand környezetvédelmi ügynökség. Ők arra hivatkoztak, hogy a nudisták “járulékos” tevékenységei veszélyt jelentenének egy ritka helyi madárra, a bóbitás pacsirtára.

Az állatvédők szerint ugyanis a dűnék között szexelő nudisták elriasztanák a ritka madarat, sőt, még a dűnéket is tönkretennék.

A nudista szövetség erre nem győzött magyarázkodni, hogy igencsak rosszalló értelmezése a nudizmusnak az, ha nyilvános szexszel vádolják őket. Koen Meulemans szerint néhány ember viselkedése alapján ítélik el a nudistákat, pedig a dűnék közötti szexnek szerinte semmi köze a naturizmushoz, ezt maguk is elítélik.

Sőt, szerinte a tagságuk drasztikus növekedése épp annak tudható be, hogy a nudizmus ma már egy népszerű rekreációs tevékenység, amely egyre népszerűbb a munkahelyi stressztől szenvedő 30-as, 40-es korosztály körében. Azzal ugyanis, hogy a ruháikat hátrahagyják, a mobiltelefont és a munkát is le kell tenniük, ez pedig jó a kiégés ellen. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.