Hinduk meglincseltek egy muszlim férfit Indiában, kiszállt a rendőrség, de ahelyett hogy kórházba vitték volna, teázni kezdtek

2018 július 23., hétfő 18:22
310

Vizsgálatot indított az indiai rendőrség, miután felmerült, hogy a Rajasthan állambeli Alwar körzet helyi rendőrei nem jártak el megfelelően egy lincselési eset kapcsán.

A 28 éves, muszlim Akbar Khant hindu önjelölt polgárőrök a hétvégén meglincselték, miután fülest kaptak arról, hogy Akbar két marhával a faluja felé tart.

A hindu vallásban a szarvasmarha szent állat, az Indiában kisebbségként élő muszlimok azonban kereskednek velük, és fogyasztanak is marhahúst.

Akbart 5-7 férfi kapta el az úton a marhákkal és súlyosan bántalmazták. A kiérkező rendőrök az első hírek szerint a bántalmazott férfit kórházba vitték, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Hétfőn azonban az állami rendőrség vezetője azt nyilatkozta, vizsgálatot indítottak az ügyben, mert kétségek merültek fel arra nézve, hogy a helyi rendőrök megfelelően jártak el.

A helyi média értesülései szerint ugyanis a rendőrök “tea-szünetet” tartottak, mielőtt kórházba vitték volna a súlyosan sérült férfit. Sőt, először a marhákat helyezték biztonságba, elszállítva őket egy nem is olyan közel lévő szarvasmarha-menedékre.

India jobbszélső kormánya ellen gyakran felmerülő kritika, hogy nem veszi elég komolyan a muszlim kisebbség elleni hindu támadásokat, amelyeket a marhák védelmében követnek el. A jelenlegi ügyben egyelőre két gyanúsítottat tartóztattak le. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt