Részegen ellopott egy zászlót, majd amikor az erről készült felvétellel bekerült az újságokba, inkább feladta magát a rendőrségen

bűnügy
2018 július 23., 06:35
comments 34

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 31 éves veresegyházi férfit, aki a Rippl-Rónai Fesztiválról részegen ellopta az egyik művész kiállított zászlóalkotását.

Az „Egy élet két pillanata” címet viselő zászlóalkotás a május 24 és 27. napja között Kaposváron megrendezett Rippl-Rónai Fesztivál keretében került ki a Fő utcára. A 31 éves férfi május 26-án a késő éjszakai órákban részegen haladt keresztül a Fő utcán, amikor eldöntötte, hogy szerez magának egyet a kiállított zászlók közül, majd addig ügyeskedett, míg zászlóalkotást végül el tudta lopni.

Csak azzal nem számolt, hogy a térfigyelő kamerák az egész mutatványt rögzítették, amit később a rendőrség közzétett.

A vádlott – miután a sajtóban is megjelent felvételt látva tudomást szerzett arról, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság keresi – önként jelentkezett, ezzel együtt az ellopott zászlót is visszaszolgáltatta a művésznek. Az alkotásban kár nem keletkezett. Korábban az alkotás értékét 50-100 ezer forintra becsülték.

A Kaposvári Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerős. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.