Buddhista szerzetestanoncnak állnak a barlangból kimentett thai gyerekek

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.
A barlangból kimenekített focicsapat 11 tagja a Phra That Doi Wao buddhista templomban, ahol szerzetestanonccá avatták őket.Fotó: HANDOUT/AFP

Szerzetestanoncnak állt a thaiföldi barlangból bravúros mentőakcióval kimentett thai focicsapat 11 tagja. A 11-16 éves fiúk edzőjükkel rekedtek egy barlangban, amit a hirtelen lezúduló esők elárasztottak. 12-en rekedtek a barlangban, de egyikük, Adul Sam-on keresztény, így ő nem áll buddhista szerzetesnek.

A többiek kilenc napra kolostorba vonultak, ez az első lépés a beavatásuk során. Edzőjüket, Ekapol Chantawongot pedig hamarosan szerzetesnek szentelhetik fel, ő már a tragédia előtt szerzetestanonc volt.

Azt, hogy a fiúk szerzetesnek álljanak, a szüleik határozták el, mert így akartak hálát adni a mentésben résztvevőknek és tisztelegni a mentés során elhunyt thai búvárkommandós, Saman Kunan emléke előtt. (Via The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.