Buddhista szerzetestanoncnak állnak a barlangból kimentett thai gyerekek

A barlangból kimenekített focicsapat 11 tagja a Phra That Doi Wao buddhista templomban, ahol szerzetestanonccá avatták őket.Fotó: HANDOUT/AFP

Szerzetestanoncnak állt a thaiföldi barlangból bravúros mentőakcióval kimentett thai focicsapat 11 tagja. A 11-16 éves fiúk edzőjükkel rekedtek egy barlangban, amit a hirtelen lezúduló esők elárasztottak. 12-en rekedtek a barlangban, de egyikük, Adul Sam-on keresztény, így ő nem áll buddhista szerzetesnek.

A többiek kilenc napra kolostorba vonultak, ez az első lépés a beavatásuk során. Edzőjüket, Ekapol Chantawongot pedig hamarosan szerzetesnek szentelhetik fel, ő már a tragédia előtt szerzetestanonc volt.

Azt, hogy a fiúk szerzetesnek álljanak, a szüleik határozták el, mert így akartak hálát adni a mentésben résztvevőknek és tisztelegni a mentés során elhunyt thai búvárkommandós, Saman Kunan emléke előtt. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.