Szabadidejében német náci pankrátornak szokott öltözni Mr. Bean, az általános iskolai tanár Pennsylvaniában, a tankerület most vizsgálatot indított miatta

Szokatlan hobbija miatt került gondba egy amerikai általános iskolai tanár: a 36 éves Kevin Bean amatőr pankrátorversenyeken indul, és ezeken egy német náci karakter bőrébe bújva versenyez. 

Mr. Bean tevékenységére a helyi, Pennsylvania államában működő újságok figyeltek fel. Az ötödikeseket és hatodikosokat tanító férfi pankrátorneve 'Blitzkreig, the German Juggernaut' volt, és az internetre felkerült videók szerint a férfi náci karlendítéssel lépett ringbe. 

Mr. Bean-t hiába kereste az amerikai sajtó, nem kívánta kommentálni az esetet, az illetékes tankerület viszont belső vizsgálatot rendelt el, miután a karlendítéses videó virális tartalommá szívta fel magát az interneten. A teljes felvétel ma már nem elérhető a Youtube-on, de az amatőr pankrátorokat tömörítő szervezet, a WWWA még mindig szerepelteti Blitzkreig, the German Juggernaut-ot a versenyzői között. 

A tankerület szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy a videón látható jelenetek nem képviselik a kerület által vallott alapvető értékeket. 

A WWWA tulajdonosa, Dino Sanna pedig arról beszélt a sajtónak, hogy Mr. Bean egy jó fickó, egyáltalán nem gyűlölködő ember, és rendkívül vallásos is. Ráadásul Mr. Bean a pankrátoruniverzumban a heel karakterét alakítja: ők azok a szereplők, akik direkt játszanak a közönség ellenszenvére. A gondosan koreografált és saját mitológiával bíró pankrátorvilágban a heel mindig a face-el csap össze: a pankrátorral, akinek a közönség szorít. 

Ugyanakkor a neten látható videón feltűntek a közönség soraiban gyerekek is, akik Blitzkriegnek szurkoltak, sőt, még molinókat is tartottak. 

A pankrátorvilágot jobban ismerők szerint nem szabad Mr. Bean alakját túl komolyan venni, azért van, hogy a közönség kifütyülje, majd jól elpüföljék. Nem ez az első karakter, amiből botrány lett, évtizedekkel ezelőtt a sztorija szerint Iránból érkezett Vas Sej karakteréből épp úgy felháborodás lett, mint az Abdul, a Hentes vagy másik nevén a Szudáni Őrült karakteréből is. 

A helyi lapok szerint a tankerület szülői is megosztottak a kérdésben: van, aki szerint régi szokásról van szó, és sokan azelőtt vontak le következtetéseket, hogy minden részletet ismertek volna, míg mások a videó láttán arról beszéltek, hogy ez igenis komoly dolog, amivel foglalkozni kell. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.