Szabadidejében német náci pankrátornak szokott öltözni Mr. Bean, az általános iskolai tanár Pennsylvaniában, a tankerület most vizsgálatot indított miatta

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szokatlan hobbija miatt került gondba egy amerikai általános iskolai tanár: a 36 éves Kevin Bean amatőr pankrátorversenyeken indul, és ezeken egy német náci karakter bőrébe bújva versenyez. 

Mr. Bean tevékenységére a helyi, Pennsylvania államában működő újságok figyeltek fel. Az ötödikeseket és hatodikosokat tanító férfi pankrátorneve 'Blitzkreig, the German Juggernaut' volt, és az internetre felkerült videók szerint a férfi náci karlendítéssel lépett ringbe. 

Mr. Bean-t hiába kereste az amerikai sajtó, nem kívánta kommentálni az esetet, az illetékes tankerület viszont belső vizsgálatot rendelt el, miután a karlendítéses videó virális tartalommá szívta fel magát az interneten. A teljes felvétel ma már nem elérhető a Youtube-on, de az amatőr pankrátorokat tömörítő szervezet, a WWWA még mindig szerepelteti Blitzkreig, the German Juggernaut-ot a versenyzői között. 

A tankerület szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy a videón látható jelenetek nem képviselik a kerület által vallott alapvető értékeket. 

A WWWA tulajdonosa, Dino Sanna pedig arról beszélt a sajtónak, hogy Mr. Bean egy jó fickó, egyáltalán nem gyűlölködő ember, és rendkívül vallásos is. Ráadásul Mr. Bean a pankrátoruniverzumban a heel karakterét alakítja: ők azok a szereplők, akik direkt játszanak a közönség ellenszenvére. A gondosan koreografált és saját mitológiával bíró pankrátorvilágban a heel mindig a face-el csap össze: a pankrátorral, akinek a közönség szorít. 

Ugyanakkor a neten látható videón feltűntek a közönség soraiban gyerekek is, akik Blitzkriegnek szurkoltak, sőt, még molinókat is tartottak. 

A pankrátorvilágot jobban ismerők szerint nem szabad Mr. Bean alakját túl komolyan venni, azért van, hogy a közönség kifütyülje, majd jól elpüföljék. Nem ez az első karakter, amiből botrány lett, évtizedekkel ezelőtt a sztorija szerint Iránból érkezett Vas Sej karakteréből épp úgy felháborodás lett, mint az Abdul, a Hentes vagy másik nevén a Szudáni Őrült karakteréből is. 

A helyi lapok szerint a tankerület szülői is megosztottak a kérdésben: van, aki szerint régi szokásról van szó, és sokan azelőtt vontak le következtetéseket, hogy minden részletet ismertek volna, míg mások a videó láttán arról beszéltek, hogy ez igenis komoly dolog, amivel foglalkozni kell. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.