Bréking: Nyugat-Ausztráliában ma zárni kell a lakások ajtaját

2018 július 25., szerda 6:27
77
A bekötőút végén, a vasúton túl van a greenough-i regionális börtön, ahonnan tíz fogoly szökött meg 2018. július 24-én. Fotó: Google Street View

Felhívást intéztek Nyugat-Ausztrália lakóihoz a helyi hatóságok, amiben arra szólítják őket, hogy a helyi szokásokkal szemben most kivételesen zárják be a házuk bejárati ajtaját, mert

megszökött tíz rab egy fegyházból, és négy közülük még mindig szökésben van.

A jelentések szerint a rabok a greenough-i regionális fegyintézetből szöktek el egy rendzavarás után. Ötüket még aznap elfogták, a hatodik szökevényt szerdán. Négyen, a 35 éves Bradley Silvester, a 28 éves Alan McDonald, a 22 éves Brendan Bartley és a 18 éves Darryl Councillor még szökésben van.

A helyi rendőrség parancsnokhelyettese, Murray Smallpage szerint a rabok viselkedése "kiszámíthatatlan", ezért nem árt az elővigyázatosság. Mivel a raboknak a környéken élnek a rokonaik, a hatóságok azt gyanítják, hogy arrafele bujkálhatnak. Ezért is figyelmeztették az ott élőket, hogy kivételesen zárják a házaikat és autóikat.

Felkutatásukra hajtóvadászat indult, amire 150 rendőrt mozgósítottak Ausztrália más vidékeiről.

A rabok kedd délután négy óra körül szöktek meg, amikor egy zárkában tűz ütött ki, a fegyőrök pedig a kialakult zűrzavarban "elvesztették az uralmat" az érintett börtönszárny felett. A rabok közül néhányan a tetőn, mások a kerítésen át menekültek. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt