Bréking: Nyugat-Ausztráliában ma zárni kell a lakások ajtaját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A bekötőút végén, a vasúton túl van a greenough-i regionális börtön, ahonnan tíz fogoly szökött meg 2018. július 24-én.Fotó: Google Street View

Felhívást intéztek Nyugat-Ausztrália lakóihoz a helyi hatóságok, amiben arra szólítják őket, hogy a helyi szokásokkal szemben most kivételesen zárják be a házuk bejárati ajtaját, mert

megszökött tíz rab egy fegyházból, és négy közülük még mindig szökésben van.

A jelentések szerint a rabok a greenough-i regionális fegyintézetből szöktek el egy rendzavarás után. Ötüket még aznap elfogták, a hatodik szökevényt szerdán. Négyen, a 35 éves Bradley Silvester, a 28 éves Alan McDonald, a 22 éves Brendan Bartley és a 18 éves Darryl Councillor még szökésben van.

A helyi rendőrség parancsnokhelyettese, Murray Smallpage szerint a rabok viselkedése "kiszámíthatatlan", ezért nem árt az elővigyázatosság. Mivel a raboknak a környéken élnek a rokonaik, a hatóságok azt gyanítják, hogy arrafele bujkálhatnak. Ezért is figyelmeztették az ott élőket, hogy kivételesen zárják a házaikat és autóikat.

Felkutatásukra hajtóvadászat indult, amire 150 rendőrt mozgósítottak Ausztrália más vidékeiről.

A rabok kedd délután négy óra körül szöktek meg, amikor egy zárkában tűz ütött ki, a fegyőrök pedig a kialakult zűrzavarban "elvesztették az uralmat" az érintett börtönszárny felett. A rabok közül néhányan a tetőn, mások a kerítésen át menekültek. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.