Egy nap után kirakták a Facebookot Kínából

külföld
2018 július 25., 20:18
comments 95

A Facebook engedélyt kapott, hogy irodát nyisson Kínában, ez lesz a vállalat első, hivatalosan bejegyzett helyszíne az országban - írtuk meg mi is tegnap. Maga a Facebook természetesen továbbra is be van tiltva, de a 30 millió dollár tőkéjű innovációs központ létrehozása mégiscsak nagy lépés - így állt a helyzet kedden.

Mára a kínai hatóságok visszavonták az engedélyt, az erről szóló híreket és posztokat pedig cenzúrázzák.

Zuckerberg nem jutott át a Nagy Tűzfalon
photo_camera Zuckerberg nem jutott át a Nagy Tűzfalon Fotó: EyePress News

Az ügyben természetesen senki nem mond semmit, de a New York Times forrása szerint arról lehet szó, hogy a kínai netes felügyeletet nem kérdezték meg, mielőtt rábólintottak a cégalapításra, de most már észbe kaptak.

A hatalmas kínai piacról ki vannak tiltva a nyugati techóriások, így a Facebook, az Instagram és a Google is, Zuckerberg pedig nagy lendülettel ostromolja a Kínai Kommunista Pártot, hogy részesülhessen kicsit a bizniszből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.