Lesátánozta Salvinit egy katolikus hetilap Olaszországban

külföld
2018 július 25., 18:41
comments 125

Távozz tőlem, Salvini!

- áll a többszázezer példányban eladott, patinás katolikus hetilap, a Famiglia Cristiana címlapján. A latin szöveg - eredeti formájában Távozz tőlem, Sátán - egy ördögűzésre használt katolikus formula, Jézus is használta.

link Forrás

A bevándorlásellenes belügyminisztert kritizáló cikkben a Famiglia Cristiana (Keresztény Család) az olasz püspöki konferencián elhangzottakból idéz: „Pásztorokként nem követeljük, hogy általános megoldásokat kínáljanak. A menekültválság kapcsán azonban nem fordíthatjuk el tekintetünket. Nem engedhetjük meg, hogy félelmek befolyásolják döntéseinket és válaszainkat, s a bizalmatlanság, harag, illetve elutasítás légkörét táplálják.”

Salvini felháborodottan reagált: „Ízléstelennek tartom a hasonlatot Sátánnal. Nem akarok kioktatni senkit, de nem hiszem, hogy ezt érdemelném.” Be kell fogadni menedékkérőket, de csak a lehetőségekhez mérten - összegezte a magyar kormánynak egyértelműen túl puha hozzáállását. Azt is hozzátette, hogy szerinte a katolikus egyházban is sok híve van, annak ellenére, hogy annak vezetői erősen bírálják a menekültellenessége miatt. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.