Bezuhantak a Facebook részvényei

gazdaság
2018 július 26., 04:56
comments 50

Több mint 20 százalékot esett a Facebook-részényárfolyam a szerdai kereskedés lezárultával, miután a vállalat pénzügyi vezetése bejelentette, hogy az árbevétel növekedés további lassulásával számolnak az év második felében is. 

Az ok Mark Zuckerberg és a menedzsment szerint az, hogy akkora befektetéseket hajtanak végre a kiberbiztonság és az adatvédelem területén, hogy az kihat a vállalat jövedelemtermelésére is. 

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A Facebook a második negyedévben elmaradt a Wall Street által jövendölt bevétel és felhasználói kapacitás-növekedéstől is, de azért így is összegereblyézett 13 milliárd dollárt, ami a tavaly mérthet képest 42 százalékos növekmény. 

A userek számát is sikerült növelni: a havi aktív facebookozók száma egy év alatt 11 százalékkal, 2,23 milliárdra nőtt, a naponta aktívak ma 1,47 milliárdan vannak, viszont a reklámpiac szempontjából releváns amerikai és európai piacokon a növekedés belassult. A számok elmaradt az előzetesen vártaktól, Zuckerberg szerint azért, mert az adatvédelmi és kiberbiztonsági befektetések költségesek, és ez látszódni a fog a cég harmadik és negyedik negyedévi eredményein is. 

Európában először esett a facebookozók száma: a naponta aktívak 282 millióról 279 millióra csökkent. Amerikában naponta 185 millióan facebookoznak. (Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.