Érkezés 2018-ba: már telefonon is vehetsz jegyet a MÁV vonataira

közlekedés
2018 július 26., 8:05
comments 352

A MÁV magabiztos közleményben számol be arról, hogy mostantól minden Android és iOS oprendszerrel működő telefonról letölthető a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó app, ami kapcsolódik a START online jegyértékesítési rendszeréhez, AZAZ elvileg mindenki, akinek van okostelefonja, tud venni jegyet a magyar vonatvonalakon. 

photo_camera Fotó: mavcsoport.hu

Sőt, ha igaz amit ír a közlemény, ugyanez vonatkozik a GYSEV járataira, és a letöltött jegyeket elég lesz a mobilon bemutatni a kalauznak, idézem, 

„akár offline, azaz internetelérés nélkül is”.

Azt is írják, hogy aki e-vonatjegyet vásárol az applikáción keresztül, 10 százalékos kedvezményt kap a jegy árából. 

Az appot állítólag már eddig is 400 ezren töltötték le, úgy, hogy nem volt még jegyvásárlási funkció. Azóta „nagy volt az igény az utasok részéről, hogy a mobiltelefonos applikációban is lehessen jegyet vásárolni.” 

Az andrioidos tesztüzem már sikeresen le is zajlott: 131 telefonon frissítették az appot, 8 ezren regisztráltak és 40 ezer jegyet vettek mobilon. A hét eleje óta pedig már az új, kibővített iOS-verzió is letölhető. Regisztráció szükséges az app használatához, és a jegyeket ugyan névre kell vásárolni, egy user több jegyet is vehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt