Fekete, ismétlem FEKETE cukrászokra csapott le a Nébih

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Sütemény-webáruházzal szemben intézkedett a Nébih

- írja oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

  • A gyanúsítottak: 1 db Ferrari torta 3300 g, 400 g Avokádós macaron, 400 g Málnás macaron megnevezésű cukrászati termékek
  • A tetthely: A Cakeocean Kft. a „takeacake.hu” honlapon keresztül háziasszonyok által, ellenőrizetlen körülmények között készített cukrászsüteményeket, jelölés (készítés helye, fogyaszthatósági idő, tételazonosító, tömeg, összetétel, allegrén információk, azoszínezékek felhasználására vonatkozó információk) nélkül forgalmazta.
  • A bűnügyi labor jelenti: A „Ferrari torta”, az „Avokádós és málnás macaron” megnevezésű termékekben Tartrazin E102, Narancssárga FCF E110, Azorubin (E122) és Neukokcin E124 azoszínezékeket mutatott ki. A macaron készítésénél az E 124 számú Neukokcin élelmiszer-színezék felhasználása nem engedélyezett. A „Ferrari torta” piros színű bevonatában kimutatott Narancssárga FCF (E110) színezék értéke ötszörösen túllépte az előírt határértéket.
  • A büntetés: A honlap üzemeltetője elismerte az eljárás során feltárt hiányosságokat, és az illegálisnak számító tevékenységet azonnal megszüntette, a többszörös szabályszegés miatt azonban így is jelentős, csaknem 1 millió forint bírságot kapott.
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.