Fekete, ismétlem FEKETE cukrászokra csapott le a Nébih

bűnügy
2018 július 26., 10:52
comments 67

Sütemény-webáruházzal szemben intézkedett a Nébih

- írja oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

  • A gyanúsítottak: 1 db Ferrari torta 3300 g, 400 g Avokádós macaron, 400 g Málnás macaron megnevezésű cukrászati termékek
  • A tetthely: A Cakeocean Kft. a „takeacake.hu” honlapon keresztül háziasszonyok által, ellenőrizetlen körülmények között készített cukrászsüteményeket, jelölés (készítés helye, fogyaszthatósági idő, tételazonosító, tömeg, összetétel, allegrén információk, azoszínezékek felhasználására vonatkozó információk) nélkül forgalmazta.
  • A bűnügyi labor jelenti: A „Ferrari torta”, az „Avokádós és málnás macaron” megnevezésű termékekben Tartrazin E102, Narancssárga FCF E110, Azorubin (E122) és Neukokcin E124 azoszínezékeket mutatott ki. A macaron készítésénél az E 124 számú Neukokcin élelmiszer-színezék felhasználása nem engedélyezett. A „Ferrari torta” piros színű bevonatában kimutatott Narancssárga FCF (E110) színezék értéke ötszörösen túllépte az előírt határértéket.
  • A büntetés: A honlap üzemeltetője elismerte az eljárás során feltárt hiányosságokat, és az illegálisnak számító tevékenységet azonnal megszüntette, a többszörös szabályszegés miatt azonban így is jelentős, csaknem 1 millió forint bírságot kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.