Hazudott a rendőrség a pornószínésznő letartóztatásáról, akinek Trumpék azért fizettek, hogy ne beszéljen 2006-os viszonyukról

Stormy Daniels (született Stephanie Clifford) amerikai pornószínésznő a főszereplője Trump amerikai elnök egyik legérthetetlenebb botrányának. Danielsnek 2006-ban állítólag viszonya volt Trumppal, aki akkor még egyáltalán nem volt elnök, viszont már egy éve házas volt jelenlegi feleségével, Melaniával. A szerelmi affér után 10 évvel, az elnökválasztási kampányban Trump ügyvédje, Michael Cohen 130 ezer dollárt fizetett Danielsnek, hogy ne beszéljen a viszonyról.

Ez azért nagyon bizarr, mert ekkor már nyilvánosságra került az a hangfelvétel, amin Trump arról beszél, hogy „pinán kell ragadni" a nőket, és szűk körben már keringett az a magántitkoszolgálati jelentés is, ami leírja, hogyan kért pisiszexet Trump moszkvai hotelszobájában orosz prostituáltaktól. Ez utóbbi epizódról azóta sem lehet tudni, hogy megtörtént-e, mindenesetre a Daniels-szel folytatott 10 évvel korábbi viszony ténye nem tűnik különösen botrányos ügynek.

Az ügyből, különösen a pornószínésznő lefizetéséből botrány lett, Daniels pedig láthatóan el akarta mesélni a történetét, és egyébként sem volt oda Trumpért.

Ilyen előzmények után tartóztatták le a nőt július közepén Ohio államban, ahol egy sztriptízklubban lépett fel. A vád szerint hagyta, hogy a magukat vendégnek álcázó álruhás nyomozók szexuálisan hozzáérjenek fellépés közben, illetve ő is ugyanígy hozzáért egyikükhöz. A vádakat egy napon belül ejtették, a helyi rendőrség pedig azt nyilatkozta, hogy hiba történt, emberkereskedők után nyomoztak, és csak tévedésből tartóztatták le a pornószínésznőt, majd bocsánatot kértek.

Mára kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz.

Fayette Advocate nevű helyi újság több emailt is nyilvánosságra hozott, amikből kiderül, hogy a rendőrök kifejezetten Danielsre mentek rá, az akció előtt róla és a Trumppal folytatott viszonyáról keresgéltek a neten, erről leveleztek egymással, teljesen egyértelmű, hogy kifejezetten őt akarták elkapni, feltehetően politikai okokból. A rendőrségen gyakorlatilag azért vetettek be álruhás nyomozókat, hogy az elnök egy vélt politikai ellenfelét megszorongassák.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.