Már 81 halottja van a görögországi erdőtüzeknek, és még mindig sokakat keresnek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Három nappal a pusztító attikai tűz eloltása után még mindig sokakat keresnek a görög partoknál, több tucat ember nincs meg. 

Évtizedek óta nem volt akkora tűzvész Görögországban, mint hétfőn, az attikai tengerparton fekvő Mati üdülővárosában: 81 ember halt meg, a falu szó szerint porig égett és több százakat mentettek ki a tengerből, miután a vízbe menekültek a lángok elöl. 

A kétségbeesett rokonok és ismerősök televíziós műsorokban és reklámokban próbálnak szeretteik nyomára bukkanni a tragédia után, több tucat embernek nem bukkantak még a nyomára, köztük két 9 éves testvért is keresnek még a tűzoltók.

Egy 300 fős egység fésülte át csütörtökön ismét a perzselődött parti területeket. Mindeközben a 40 kilométerre fekvő Athénban az elhunytak azonosítását végzik, ami alaposan megégett holttestek esetében nem könnyű feladat. 

Összesen 187-en sérültek meg a tűzben, köztük 22 gyere, 300 ház sérült vagy semmisült meg. Egyelőre továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet, de az biztos, hogy a száraz időben őrült sebességgel terjedtek a lángok.  

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök háromnapos gyászt rendelt el egész Görögországban. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.