Már 81 halottja van a görögországi erdőtüzeknek, és még mindig sokakat keresnek

Több 444 videó?
Szeretném

Három nappal a pusztító attikai tűz eloltása után még mindig sokakat keresnek a görög partoknál, több tucat ember nincs meg. 

Évtizedek óta nem volt akkora tűzvész Görögországban, mint hétfőn, az attikai tengerparton fekvő Mati üdülővárosában: 81 ember halt meg, a falu szó szerint porig égett és több százakat mentettek ki a tengerből, miután a vízbe menekültek a lángok elöl. 

A kétségbeesett rokonok és ismerősök televíziós műsorokban és reklámokban próbálnak szeretteik nyomára bukkanni a tragédia után, több tucat embernek nem bukkantak még a nyomára, köztük két 9 éves testvért is keresnek még a tűzoltók.

Egy 300 fős egység fésülte át csütörtökön ismét a perzselődött parti területeket. Mindeközben a 40 kilométerre fekvő Athénban az elhunytak azonosítását végzik, ami alaposan megégett holttestek esetében nem könnyű feladat. 

Összesen 187-en sérültek meg a tűzben, köztük 22 gyere, 300 ház sérült vagy semmisült meg. Egyelőre továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet, de az biztos, hogy a száraz időben őrült sebességgel terjedtek a lángok.  

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök háromnapos gyászt rendelt el egész Görögországban. (Reuters)