Szilágyi Áront kiborította, hogy akarata ellenére lett Mészáros Lőrinc sportmárkájának reklámarca

elmebaj
2018 július 26., 15:39
comments 211

Tegnap este írtunk a magyar televíziózás egyik nagy pillanatáról, amikor a közmédia gyerekműsorában sportolók osztogatták Mészáros Lőrinc ajándékmezeit gyerekeknek és parasportolóknak. 

Most kiderült, hogy ennek a sportolók közül sem örült mindenki.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó közleményben fejtegette, hogy őt többször felkérték a 2Rule reklámozására, de nemet kellett mondania, mert más márkákkal van élő szerződése.

photo_camera A termékmegjelenítés magasiskolája Fotó: M4 Sport

„Utólag sajnos azt gondolom, hogy nyilvánvaló szándéka volt a »szervezőknek« egy olyan márka népszerűsítése, melyre nincsen lehetőségem és ennek okán sem mérlegelni, sem hozzájárulni nem tudok a megjelenítéséhez. Így a készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük” - idézi az Index az olimpiai bajnok közleményét, aki elmondása szerint a köztévé beszélgetésén a vívószövetség vezetőinek kifejezett és nyomatékos kérésére vett részt. Azt is ígérték neki, hogy elküldik a felvételt megjelenés előtt, de nem tették meg.

Szilágyit láthatóan megviselte a dolog, mert elég erőseket ír:

„Szomorúnak tartom, hogy »eszközként« használnak, miközben ember és sportember vagyok, aki ráadásul mindig nyitott volt a párbeszédre, a konstruktív kommunikációra.”

Illetve azt is, hogy 

„Most egy »kicsit« szomorúbban nézem a tegnap nyert világbajnoki bronzérmet a kezemben.”

Az mondjuk nem egészen világos, hogy Szilágyi hogyan nem vette észre, hogy az őt kérdezgető gyerekek, de még ő maga is 2Rule márkájú cuccokban üldögél a kamera előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.