Szilágyi Áront kiborította, hogy akarata ellenére lett Mészáros Lőrinc sportmárkájának reklámarca

Tegnap este írtunk a magyar televíziózás egyik nagy pillanatáról, amikor a közmédia gyerekműsorában sportolók osztogatták Mészáros Lőrinc ajándékmezeit gyerekeknek és parasportolóknak. 

Most kiderült, hogy ennek a sportolók közül sem örült mindenki.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó közleményben fejtegette, hogy őt többször felkérték a 2Rule reklámozására, de nemet kellett mondania, mert más márkákkal van élő szerződése.

A termékmegjelenítés magasiskolájaFotó: M4 Sport

„Utólag sajnos azt gondolom, hogy nyilvánvaló szándéka volt a »szervezőknek« egy olyan márka népszerűsítése, melyre nincsen lehetőségem és ennek okán sem mérlegelni, sem hozzájárulni nem tudok a megjelenítéséhez. Így a készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük” - idézi az Index az olimpiai bajnok közleményét, aki elmondása szerint a köztévé beszélgetésén a vívószövetség vezetőinek kifejezett és nyomatékos kérésére vett részt. Azt is ígérték neki, hogy elküldik a felvételt megjelenés előtt, de nem tették meg.

Szilágyit láthatóan megviselte a dolog, mert elég erőseket ír:

„Szomorúnak tartom, hogy »eszközként« használnak, miközben ember és sportember vagyok, aki ráadásul mindig nyitott volt a párbeszédre, a konstruktív kommunikációra.”

Illetve azt is, hogy 

„Most egy »kicsit« szomorúbban nézem a tegnap nyert világbajnoki bronzérmet a kezemben.”

Az mondjuk nem egészen világos, hogy Szilágyi hogyan nem vette észre, hogy az őt kérdezgető gyerekek, de még ő maga is 2Rule márkájú cuccokban üldögél a kamera előtt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.