Tarlós nem árulta el, hogy marad-e, de a bringásoknak beszólt

politika
2018 július 26., 15:38
comments 227

Közel három órányi beszélgetésen vett részt a 29. tusnádfürdői szabadegyetem második napján Tarlós István főpolgármester, mégis csak két téma hozta igazán lázba: az újraindulása, és az ellenzéki újságírók. Utóbbit nem részletezzük, előbbiről Gulyás Gergellyel egy asztalnál viszont kijelentette: 

„ha egyablakos rendszerben a mellettem ülő úrral együtt tudok dolgozni, akkor szívesen, ha más a szisztéma, akkor keresni kell rá egy alkalmas embert”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Válaszul a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: a személyi feltételek adottak. Tarlós pontosított: „nem a miniszter úrról, és Fürjes államtitkárról, hanem ügynökségekről, kabinetekről van szó”.

„Szeretnék teljesen világos struktúrát, teljesen világos rendszert”,

mondta. Gulyás a legfőbb érvhez nyúlt: a miniszterelnök úr felkérte a főpolgármestert a folytatásra. Amíg nem dönt, nincs miről beszélni. Tarlós erre  kijelentette: most biztos nem mondja meg, hogy folytatja-e, 

mert nem titok: van még egy beszélgetése Orbánnal. És a feleségével. 

Kérdésre válaszolva kimondta: a kétharmaddal lehet élni, nem csak visszaélni. De ha ne adj isten, nem a polgári oldal nyerne a jövő évi önkormányzati választásokon, akkor élhet a kormányzat a felhatalmazásával, hogy 

az az értékrend működjön tovább a fővárosban, mint amit a kormány képvisel. 

Gulyás szerint ha vállalja Tarlós, akkor nincs miről beszélni. Ha nem vállalja, akkor van miről. De addig tiszteletlenség lenne erről beszélni, idő előtti. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Bónusz: öt eredeti Tarlós-gondolat a korábbi beszélgetésből: 

  1.  „A városvezetés mentalitásának illata benne van a Kossuth tér illatában hársfavirágzáskor.”
  2. “„A Ligetben tüntetők azt hiszik, hogy ha fához láncolják magukat, azzal elérnek valamit. El kéne dobni a kulcsot, aztán lesz ideje gondolkodni.”
  3. „Ha mindig fákhoz láncolták volna magukat, akkor ma nem lenne állatkert, Gundel, Széchenyi-fürdő a Ligetben. Lehet rikácsolni, pocskondiázni az aktuális hatalmat és arról beszélni, hogy vége a demokráciának, mikor a többség által megválasztott kormány és a többség által megválasztott városvezetés döntéseiről van szó.”
  4. „A helyzet sokat javult a Lázár–Gulyás személycserével a kormány és a városvezetés közti kommunikációban. Úgy beszélek most a miniszterrel, mint ahogy anyukánktól tanultam, nem úgy, ahogy a hadseregben.” 
  5. „Valaha én is szerettem biciklizni, de ne viselkedjenek úgy ma a biciklisek, mint a kilencvenes években a taxisok. A biciklis kultúra fejlődése kövesse az infrastruktúra fejlődését!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.