70 000 dolláros vérdíjat tűzött ki a kartell Kolumbia legjobb drogkereső kutyájára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendőri védelmet kapott Árnyék, a kolumbiai rendőrség drogkereső kutyája. Árnyék (Sombra) az urabái Turbóban állomásozik, ez pedig fontos város a drogkereskedők útvonalán, mert innen könnyen el lehet érni egyik fő csempészútvonalukat, a tengert.

Árnyék igen eredményes drogkereső kutya, a német juhász az elmúlt években összesen 245 drogkereskedő és -futár elfogásában működött közre. És mert nemrég tíz tonnányi kokaint szagolt ki, a helyi drogkartell, az Urabeños egyben Kolumbia egyik legerősebb bandája is, hetvenezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére.

A rendőrség először is kivonta Urabából Árnyékot, aki nemréd a bogótai nemzetközi reptéren, az El Doradón kezdett szolgálni. Ezt biztonságosabbnak vélik, mert kívül esik az Urabeños érdekszféráján. De azért, biztos ami biztos, gazdája mellett most több rendőr is védi.

A rendőrség szóvivője szerint az, hogy az ország egyik legnagyobb drogkartele, aminek a vezére, az Otoniel néven ismert Dario Antonio Úsuga az ország legkeresettebb bűnözője, ekkora összeget ajánlott fel egy kutya meggyilkolásáért, mutatja, hogy Árnyék milyen eredményes volt. (Via The Telegraph. Címlapképünk illusztráció, Michael / Flickr CC BY-SA 2.0)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.