70 000 dolláros vérdíjat tűzött ki a kartell Kolumbia legjobb drogkereső kutyájára

Rendőri védelmet kapott Árnyék, a kolumbiai rendőrség drogkereső kutyája. Árnyék (Sombra) az urabái Turbóban állomásozik, ez pedig fontos város a drogkereskedők útvonalán, mert innen könnyen el lehet érni egyik fő csempészútvonalukat, a tengert.

Árnyék igen eredményes drogkereső kutya, a német juhász az elmúlt években összesen 245 drogkereskedő és -futár elfogásában működött közre. És mert nemrég tíz tonnányi kokaint szagolt ki, a helyi drogkartell, az Urabeños egyben Kolumbia egyik legerősebb bandája is, hetvenezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére.

A rendőrség először is kivonta Urabából Árnyékot, aki nemréd a bogótai nemzetközi reptéren, az El Doradón kezdett szolgálni. Ezt biztonságosabbnak vélik, mert kívül esik az Urabeños érdekszféráján. De azért, biztos ami biztos, gazdája mellett most több rendőr is védi.

A rendőrség szóvivője szerint az, hogy az ország egyik legnagyobb drogkartele, aminek a vezére, az Otoniel néven ismert Dario Antonio Úsuga az ország legkeresettebb bűnözője, ekkora összeget ajánlott fel egy kutya meggyilkolásáért, mutatja, hogy Árnyék milyen eredményes volt. (Via The Telegraph. Címlapképünk illusztráció, Michael / Flickr CC BY-SA 2.0)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.