70 000 dolláros vérdíjat tűzött ki a kartell Kolumbia legjobb drogkereső kutyájára

2018 július 27., péntek 6:29
104

Rendőri védelmet kapott Árnyék, a kolumbiai rendőrség drogkereső kutyája. Árnyék (Sombra) az urabái Turbóban állomásozik, ez pedig fontos város a drogkereskedők útvonalán, mert innen könnyen el lehet érni egyik fő csempészútvonalukat, a tengert.

Árnyék igen eredményes drogkereső kutya, a német juhász az elmúlt években összesen 245 drogkereskedő és -futár elfogásában működött közre. És mert nemrég tíz tonnányi kokaint szagolt ki, a helyi drogkartell, az Urabeños egyben Kolumbia egyik legerősebb bandája is, hetvenezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére.

A rendőrség először is kivonta Urabából Árnyékot, aki nemréd a bogótai nemzetközi reptéren, az El Doradón kezdett szolgálni. Ezt biztonságosabbnak vélik, mert kívül esik az Urabeños érdekszféráján. De azért, biztos ami biztos, gazdája mellett most több rendőr is védi.

A rendőrség szóvivője szerint az, hogy az ország egyik legnagyobb drogkartele, aminek a vezére, az Otoniel néven ismert Dario Antonio Úsuga az ország legkeresettebb bűnözője, ekkora összeget ajánlott fel egy kutya meggyilkolásáért, mutatja, hogy Árnyék milyen eredményes volt. (Via The Telegraph. Címlapképünk illusztráció, Michael / Flickr CC BY-SA 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt