Annyi a nemzeti kereskedőházaknak

POLITIKA
2018 július 27., 06:54
comments 207

A hurráoptimista kommunikáció ellenére mostanra a kormány is belátta, hogy fenntarthatatlan az évi több milliárd forint veszteséget termelő nemzeti kereskedőházak hálózata, írja a 24.hu. A lap értesülései szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium egybeolvasztja leányvállalatával a Magyar Nemzeti Kereskedőházat, a fúzióból pedig egy új társaság, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. jön létre.

A minisztérium tájékoztatása szerint az új társaság az eddiginél kisebb számú, területileg és ágazatilag fókuszált, ún. Exportfejlesztési és Promóciós Központokat fog majd működtetni a kereskedőházak helyett.

Az új társaság vezetését Ligetfalvi Gáborra bízták, aki megbízható kádernek tűnik, 2010, a Fidesz hatalomra kerülése óta dolgozott már a Magyar Gáz Tranzit Zrt.-nél, a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalatánál, a MAVIr Zrt.-nél és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank Kockázati Tőkealap-kezelőnél is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.