Annyi a nemzeti kereskedőházaknak

POLITIKA
2018 július 27., 06:54
comments 211

A hurráoptimista kommunikáció ellenére mostanra a kormány is belátta, hogy fenntarthatatlan az évi több milliárd forint veszteséget termelő nemzeti kereskedőházak hálózata, írja a 24.hu. A lap értesülései szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium egybeolvasztja leányvállalatával a Magyar Nemzeti Kereskedőházat, a fúzióból pedig egy új társaság, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. jön létre.

A minisztérium tájékoztatása szerint az új társaság az eddiginél kisebb számú, területileg és ágazatilag fókuszált, ún. Exportfejlesztési és Promóciós Központokat fog majd működtetni a kereskedőházak helyett.

Az új társaság vezetését Ligetfalvi Gáborra bízták, aki megbízható kádernek tűnik, 2010, a Fidesz hatalomra kerülése óta dolgozott már a Magyar Gáz Tranzit Zrt.-nél, a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalatánál, a MAVIr Zrt.-nél és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank Kockázati Tőkealap-kezelőnél is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt