Orbán Gáspár: Nagyban tartottam a törvényt, hogy csak házasság után lesz szex, közben versenyeztünk, hogy ki tud több lánnyal kavarni

Tusványoson tartott előadást a Felház egyik vezetője, Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia. A Felház keresztény mozgalom, budapesti egyetemisták alapították, az utóbbi időben pedig már arról jelentek meg cikkek, hogy vidéki hálózatot építenek.

„Nagyon izgulok, de az ima segít ezen” 

– kezdte a Barátom, Jézus című előadását Orbán Gáspár, aki elmondta, 22 éves koráig  leginkább csak szabályok követésén keresztül élte meg a hitét, és naponta egyszer eldarálta a miatyánkot. (Most 26 éves.) Igyekezett tartani magát a házasság előtti szexet tiltó parancshoz, de közben azon versenyeztek a barátaival, hogy ki tud több lánnyal kavarni a bulikban, ami szerinte képmutatás volt.

Fotó: botost/444.hu

„Nem az határozza meg az életedet, hogy hány embernek adtad oda magad, hány férfival vagy nővel voltál bulikban.”

Aztán megélte azt, hogy Isten akkor is szerette, „amikor mocskos volt”, és azóta „nem szabályok követésén keresztül, hanem szabadon” éli meg a hitét. 

„Jézus ma ott lenne bent az emberek között, ott lenne, ahol hánynak a részegek, házasságot törnek a házasságtörők, ahol drogot fogyasztanak”, 

– helyezte mondandóját fesztiválkörnyezetbe. Orbán Gáspár azt mondta, egy nappal korábban egy debreceni csarnokban volt Felház-gyűlés, és csak azon a napon négyszer-ötször szólt hozzá az isten. 

A Felház tagjai is kimennek a fesztiválra, és evangelizálni fognak, mondta Orbán Gáspár, illetve imádkoznak. A felházasok szerint ugyanis bibliai csodák is történnek az összejöveteleiken, a 24-nek adott interjúban korábban azt mondták, csodálatos gyógyulások is történtek már itt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.