Orbán Gáspár: Nagyban tartottam a törvényt, hogy csak házasság után lesz szex, közben versenyeztünk, hogy ki tud több lánnyal kavarni

video
2018 július 27., 12:21

Tusványoson tartott előadást a Felház egyik vezetője, Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia. A Felház keresztény mozgalom, budapesti egyetemisták alapították, az utóbbi időben pedig már arról jelentek meg cikkek, hogy vidéki hálózatot építenek.

link Forrás

„Nagyon izgulok, de az ima segít ezen” 

– kezdte a Barátom, Jézus című előadását Orbán Gáspár, aki elmondta, 22 éves koráig  leginkább csak szabályok követésén keresztül élte meg a hitét, és naponta egyszer eldarálta a miatyánkot. (Most 26 éves.) Igyekezett tartani magát a házasság előtti szexet tiltó parancshoz, de közben azon versenyeztek a barátaival, hogy ki tud több lánnyal kavarni a bulikban, ami szerinte képmutatás volt.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

„Nem az határozza meg az életedet, hogy hány embernek adtad oda magad, hány férfival vagy nővel voltál bulikban.”

Aztán megélte azt, hogy Isten akkor is szerette, „amikor mocskos volt”, és azóta „nem szabályok követésén keresztül, hanem szabadon” éli meg a hitét. 

„Jézus ma ott lenne bent az emberek között, ott lenne, ahol hánynak a részegek, házasságot törnek a házasságtörők, ahol drogot fogyasztanak”, 

– helyezte mondandóját fesztiválkörnyezetbe. Orbán Gáspár azt mondta, egy nappal korábban egy debreceni csarnokban volt Felház-gyűlés, és csak azon a napon négyszer-ötször szólt hozzá az isten. 

A Felház tagjai is kimennek a fesztiválra, és evangelizálni fognak, mondta Orbán Gáspár, illetve imádkoznak. A felházasok szerint ugyanis bibliai csodák is történnek az összejöveteleiken, a 24-nek adott interjúban korábban azt mondták, csodálatos gyógyulások is történtek már itt.

Kiemelt videóink