Trump exügyvédje szerint Trump igenis előre tudott fia és egy Kreml-közeli "ügyvéd" találkozójáról

2018 július 27., péntek 9:51
101

Donald Trump mindent tagadott. Először is azt, hogy tudott volna róla, hogy fia, veje és kampányfőnöke egy Kremlhez nagyon közel álló "ügyvéddel", Natalja Veszelnyickajával találkoztak kampánya és cége főhadiszállásán, a Trump-toronyban 2016 nyarán. De első körben még a találkozó témáját is letagadta, több korabeli beszámoló szerint ő maga mondta tollba fiának azt az írásbeli nyilatkozatot, amit aztán az ifj. Trump napokon belül kénytelen volt maga megcáfolni. Ebben azt próbálták eladni, hogy Trump fia az oroszországi árvák amerikai örökbefogadásáról tárgyalt csak, amit az Oroszország elleni szankciók ellehetetlenítettek.

Végül persze kiderült, hogy Veszelnyickaja nem árvákról, hanem Hillary Clintonról tárgyalt az ifjabb Trumppal, Jared Kushnerrel és az időközben már vád alá helyezett Paul Manaforttal. Most pedig az is kiderülhet, hogy Trump korábbi határozott állításaival szemben már előre tudott a találkozóról.

A CNNa héten már nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amit Trump egykori legfőbb bizalmasa, ügyvédje és takarítója, Michael Cohen készített és adott át nekik. Abból kiderült, hogy Trump korábbi hazugságaival szemben igenis tudott róla, hogy a vele nagyon-nagyon barátságos pletykalap, a National Enquirer 150 ezer dollárért megvásárolta Karen McDougal egykori playmate történetét arról, hogy tíz hónapon át folytatott viszonyt a házas Trumppal. Cohen és Trump arról egyeztettek, hogy hogyan tudnák kifizetni a 150 ezer dollárt az Enquirernek azért, hogy a történet sose lásson napvilágot.

Vagyis gyanítható, hogy a hírtelevízió ugyanígy Cohentől tudhatja, hogy Trumpot előre tájékoztatták a 2016. jőnius 9-i találkozóról, és arról is, hogy az orosz "ügyvéd" Hillary Clintonról ígért terhelő információkat. Az értesülést az NBC más, független forrásból is megerősítette. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt