Trump exügyvédje szerint Trump igenis előre tudott fia és egy Kreml-közeli "ügyvéd" találkozójáról

külföld
2018 július 27., 09:51
comments 94

Donald Trump mindent tagadott. Először is azt, hogy tudott volna róla, hogy fia, veje és kampányfőnöke egy Kremlhez nagyon közel álló "ügyvéddel", Natalja Veszelnyickajával találkoztak kampánya és cége főhadiszállásán, a Trump-toronyban 2016 nyarán. De első körben még a találkozó témáját is letagadta, több korabeli beszámoló szerint ő maga mondta tollba fiának azt az írásbeli nyilatkozatot, amit aztán az ifj. Trump napokon belül kénytelen volt maga megcáfolni. Ebben azt próbálták eladni, hogy Trump fia az oroszországi árvák amerikai örökbefogadásáról tárgyalt csak, amit az Oroszország elleni szankciók ellehetetlenítettek.

Végül persze kiderült, hogy Veszelnyickaja nem árvákról, hanem Hillary Clintonról tárgyalt az ifjabb Trumppal, Jared Kushnerrel és az időközben már vád alá helyezett Paul Manaforttal. Most pedig az is kiderülhet, hogy Trump korábbi határozott állításaival szemben már előre tudott a találkozóról.

A CNNa héten már nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amit Trump egykori legfőbb bizalmasa, ügyvédje és takarítója, Michael Cohen készített és adott át nekik. Abból kiderült, hogy Trump korábbi hazugságaival szemben igenis tudott róla, hogy a vele nagyon-nagyon barátságos pletykalap, a National Enquirer 150 ezer dollárért megvásárolta Karen McDougal egykori playmate történetét arról, hogy tíz hónapon át folytatott viszonyt a házas Trumppal. Cohen és Trump arról egyeztettek, hogy hogyan tudnák kifizetni a 150 ezer dollárt az Enquirernek azért, hogy a történet sose lásson napvilágot.

Vagyis gyanítható, hogy a hírtelevízió ugyanígy Cohentől tudhatja, hogy Trumpot előre tájékoztatták a 2016. jőnius 9-i találkozóról, és arról is, hogy az orosz "ügyvéd" Hillary Clintonról ígért terhelő információkat. Az értesülést az NBC más, független forrásból is megerősítette. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.