Trump exügyvédje szerint Trump igenis előre tudott fia és egy Kreml-közeli "ügyvéd" találkozójáról

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Donald Trump mindent tagadott. Először is azt, hogy tudott volna róla, hogy fia, veje és kampányfőnöke egy Kremlhez nagyon közel álló "ügyvéddel", Natalja Veszelnyickajával találkoztak kampánya és cége főhadiszállásán, a Trump-toronyban 2016 nyarán. De első körben még a találkozó témáját is letagadta, több korabeli beszámoló szerint ő maga mondta tollba fiának azt az írásbeli nyilatkozatot, amit aztán az ifj. Trump napokon belül kénytelen volt maga megcáfolni. Ebben azt próbálták eladni, hogy Trump fia az oroszországi árvák amerikai örökbefogadásáról tárgyalt csak, amit az Oroszország elleni szankciók ellehetetlenítettek.

Végül persze kiderült, hogy Veszelnyickaja nem árvákról, hanem Hillary Clintonról tárgyalt az ifjabb Trumppal, Jared Kushnerrel és az időközben már vád alá helyezett Paul Manaforttal. Most pedig az is kiderülhet, hogy Trump korábbi határozott állításaival szemben már előre tudott a találkozóról.

A CNNa héten már nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amit Trump egykori legfőbb bizalmasa, ügyvédje és takarítója, Michael Cohen készített és adott át nekik. Abból kiderült, hogy Trump korábbi hazugságaival szemben igenis tudott róla, hogy a vele nagyon-nagyon barátságos pletykalap, a National Enquirer 150 ezer dollárért megvásárolta Karen McDougal egykori playmate történetét arról, hogy tíz hónapon át folytatott viszonyt a házas Trumppal. Cohen és Trump arról egyeztettek, hogy hogyan tudnák kifizetni a 150 ezer dollárt az Enquirernek azért, hogy a történet sose lásson napvilágot.

Vagyis gyanítható, hogy a hírtelevízió ugyanígy Cohentől tudhatja, hogy Trumpot előre tájékoztatták a 2016. jőnius 9-i találkozóról, és arról is, hogy az orosz "ügyvéd" Hillary Clintonról ígért terhelő információkat. Az értesülést az NBC más, független forrásból is megerősítette. (Via The Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.