Csongrád megyében felállítottak egy hatméteres, világító keresztet

Hatméteres világító keresztet avattak fel a Csongrád megyei Baks községben. A kereszt felállítását a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte, a terv az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Íme a kereszt éjszaka:

Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

És nappal:

Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Az Áldott Kereszt Egyesület közleménye szerint a keresztállítás célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a Kárpát-medence cigányságának legfontosabb zarándokhelye, a Komárom-Esztergom megyében található Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul.

Továbbá bíznak abban, hogy a felújítás megvalósulása után Ferenc pápa Magyarországra látogat, és megáldja majd a csatkai kegyhelyet.

“A világító keresztek fényével neki is utat kívánnak mutatni Magyarország felé, jelezve azt, hogy Magyarország keresztény ország, és az is marad, mert hű a gyökereihez, lakói pedig vallják, hogy a keresztény hit erőt ad mindannyiuknak” - írták.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.