Mad Max-vidékké változtatták Kaliforniát a tomboló tűztornádók

külföld
2018 július 28., 12:44

Erdőtűz tombol Kaliforniában, amely már két tűzoltó életét követelte és tízezreket kényszerített arra, hogy elhagyják az otthonaikat.

photo_camera Fotó: JOSH EDELSON/AFP

Ráadásul a Shasta megyéből kiinduló tűzvészt az erős szél felerősítette, ezért a hatóságok már arról beszélnek, hogy tűztornádók szelik át a vidéket, amelyek fákat tépnek ki és kocsikat fordítanak fel.

photo_camera Fotó: JOSH EDELSON/AFP

A lángok hétfő óta 500 épületet romboltak le, és nagyobb területen pusztítanak, mint San Francisco városa.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

“Tűzörvényeket látunk, amelyeket konkrétan tűztornádoként jellemezhetek” - közölte a kaliforniai erdészet vezetője. Hozzátette, hogy extrémek a körülmények, evakuálniuk kell.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Három embert, egy dédnagyanyát és a két dédunokáját jelenleg is eltűntként kezelnek, közel 37 ezer embert pedig evakuáltak.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A száraz, meleg nyarakon gyakoriak az erdőtüzek Kaliforniában, a jelenlegi szezon azonban a hatóságok szerint a szokottnál is rosszabbul indult.  Az Egyesült Államok több részén is pusztítanak tűzvészek, jelenleg közel 90.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.