Nem veszik őrizetbe azt a nőt, aki miatt 200 járatot kellett törölni a müncheni reptéren

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német rendőrség azonosította azt a nőt, aki miatt hatalmas káosz alakult ki szombaton a müncheni repülőtéren. A rendőrség szerint egy teljesen átlagos utasról van szó. A negyven év körüli nőt, aki kora reggel ellenőrzés nélkül jutott be a reptér tranzitzónájába, nem vették őrizetbe, és nem nevezték meg, 

pedig legalább 200 járatot kellett törölni, és további 60 járatot csak fél óránál nagyobb késéssel tudtak útnak indítani miatta. 

Arról majd a légügyi hatóság dönt, hogy kell-e kártérítést fizetnie, de alapvetően a biztonsági szolgálatok hibájának tartják a történteket. A nő reggel a biztonsági ellenőrzésnél először rendben átesett a testszkenneres vizsgálaton, de észrevették, hogy a megengedett 100 milliliternél több folyadék volt a táskájában. Visszaküldték, de a biztonsági kamerák felvételein később észrevették, hogy a nő - még tisztázatlan körülmények között - újra megjelent, és a kézicsomagja nélkül bejutott a tranzitzónába. A biztonsági szolgálat pedig nem riadóztatott. 

Fotó: MATTHIAS BALK/AFP

A nőt hosszú órákig hiába keresték, bár a rendőrségnek megvoltak a biztonsági kamerák felvételei. 

A miatta elrendelt zárlat beszámolók szerint kaotikus állapotokat teremtett a müncheni repülőtéren, a várakozó utasok nyugtalanok lettek, amikor a hangosbemondón azt hallották, hogy rendőrségi intézkedés zajlik. Nyilván mindenki a legrosszabbra gondolt. 

Ráadásul a Bajorországban pénteken kezdődő nyári iskolaszünet miatt amúgy is fokozott lett volna Németország második legforgalmasabb repülőtérének leterheltsége. A szövetségi rendőrség azonban reggel lezárta és kiürítette a reptér 2-es számú terminálját, miután 6 óra 45 perckor bejelentést kaptak egy nőről, aki megsértette a biztonsági intézkedéseket. A 2-es terminált főleg a német Lufthansa légitársaság és partnerei használják. A biztonsági kamera felvételei alapján kora estig kereték a nőt. (Bayerischer Rundfunk/Spiegel/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.