Szexuális zaklatással vádolja hat nő a CBS vezetőjét

külföld
2018 július 28., 08:01
comments 107

Az amerikai CBS tévécsatornahálózat közölte, hogy vizsgálatot indítottak a cég vezetője, Les Moonves ellen miután a New Yorker magazin cikket közölt, amelyben több nő is szexuális zaklatással vádolja a cégvezetőt.

Hat nő nyilatkozta azt a New Yorkernek, hogy Moonves szexuálisan zaklatta őket. Egyikük, Illeana Douglas színésznő egy 1997-es esetről számolt be, amikor Moonves mindenáron meg akarta csókolni, felhúzta a szoknyáját, miközben a színésznő csak a munkájára akart koncentrálni. Visszautasította a férfit, aki erre azzal fenyegette meg, hogy sohasem fog többet munkát kapni a csatornától. Egy másik nő szintén arról számolt be, hogy Moonves erőszakosan meg akarta csókolni.

photo_camera Les Moonves Fotó: Drew Angerer/AFP

A cikkben a CBS 30 egykori és mai alkalmazottja is beszámol arról, milyen inzultusokat tapasztaltak a cégnél, köztük olyan tévéműsorok készítése során, mint például a 60 Minutes. A szexuális zaklatást emlegető hat nő azt mondta a lapnak, úgy gondolják, a karrierjük megbicsaklott, miután visszautasították Moonves közeledését.

A CBS közleményt adott ki, amelyben azt írták, megvizsgálják az állításokat, és készek megfelelő válaszlépéseket tenni. Moonves maga is nyilatkozott a lapnak, ő azt írta, lehet, hogy néhány nőnek kényelmetlenséget okozott a múltban, de azok hibák voltak, és megbánta őket. “De mindig megértettem és elfogadtam, hogy a nem az nem” - közölte. A CBS szerint Moonves elismerte, hogy megpróbálta megcsókolni Illeana Douglast, de a zaklatást tagadta.

Les Moonves az amerikai média egyik legbefolyásosabb üzletembere, a CBS teljes portfóliója a felügyelete alá tartozik. (CNN, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.