11 embert vert át az internetes csaló

bűnügy
2018 július 30., 05:22
comments 41

918 ezer forintot szedett be 11 áldozatától egy 39 éves mezőszentgyörgyi férfi, aki 2016 augusztusa és 2017 márciusa között különböző felhasználói neveken elektronikai cikkeket kínált eladásra az interneten. Vásárlóival egy más nevére regisztrált mobilon tartotta a kapcsolatot, és minden esetben előre utalással kérte a vételárat. De valójában nem rendelkezett az árukkal, amiket eladásra kínált, így nem is küldött semmit vevőinek, csak elrakta a pénzüket.

A gyanúsított, aki amúgy jelenleg hasonló bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését tölti, a nyomozás során tagadta a bűnösségét. (Via Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.