72 disznót mentettek ki a tűzoltók az északír történelem legnagyobb állatmentő akciójában

72 disznót mentettek ki szó szerint a szarból északír tűzoltók egy Antrim megyei tanyán, Aghalee közelében. A disznók alatt beszakadtak a farm gigantikus pöcegödrének tetejét fedő betongerendák.

A mentésben 34 tűzoltó vett részt, a 72 disznót hét óra alatt mentették ki. Mindössze két disznót nem sikerült időben kimenekíteni a trágyából.

A tűzoltók szerint a mentés azért tartott ennyi ideig, mert elég termetes disznók alatt szakadt be a pöcegödör teteje, az állatok egyenként is legalább egy mázsásak voltak.

A trágyatároló amúgy csak kilencven centi mély volt, de tele híg trágyával, így a tűzoltóknak alaposan be kellett öltözniük, és még a mérges gázokra is figyelniük kellett. A malacokat végül kötéllel húzták ki egy, a trágyába eresztett pallón.

A mentőakció vezetője "figyelemreméltó teljesítménynek" tartja, hogy a 74 malacból 72-t sikerült élve kimenteniük. (Via BBC. Címlapképünk illusztráció.)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.