Angliában már lakásokat építenek a szupermarketláncok, hogy engedélyt kaphassanak új boltjaik megnyitására

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Lidl tervei szerint szupermarketjeikre lakások épülhetnek. Így képzelik el új, alpertoni boltjukat.Fotó: Lidl

Háromezer lakás és egy általános iskola felépítését tervezi Londonban a Lidl, csak hogy engedélyt kaphasson új szupermarketek építésére is, írja a Guardian. Nagy-Britanniában már-már bevett szokása a nagy áruházláncoknak, hogy közösségi fejlesztések ígéretével próbálja lekenyerezni a döntéshozókat új boltjaik engedélyezéséhez. A Lidl például már 2008 óta dédelget hasonló terveket, és eddig már 335 lakás épített Nagy-Britanniában.

És nem a Lidl az egyetlen, a Tesco például már két dél-londoni kerületben Woolwichban és Streathamben is lakásokat épített szupermarketei fölé, és a Sainsbury is nemrég kapott engedélyt, hogy egy 200 millió fontos beruházás részeként 683 lakást létesítsen szupermarkete mellett.

Az új séma papíron mindenkinek megéri. A szupermarketek engedélyt kaphatnak, cserébe a településeken új otthonok és közösségi terek létesülhetnek - a Lidl most például egy általános iskolát telepítene Richmond Roadra tervezett üzlete fölé.

A boltoknak azért érheti meg a dolog, mert így a megvásárolt telken nem csupán boltjuk lesz, hanem egyéb ingatlanaik is, melyek kiadása jelentősen növelheti a profitjukat. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.